Manual de Utilizare Camera Video in Nasture S3

Este important sa parcurgi cu atentie acest ghid de utilizare, in primul rand pentru a avea sanse cat mai mari sa iti faci cu succes treaba cu dispozitivul achizitionat si apoi pentru a nu pierde garantia din cauza utilizarii neconforme.

Pas 1 Incarca Acumulatorul

Acumulatorul se scoate din husa si cu un cablu TypeC se pune la incarcat. Se tine pana cand ledul rosu se va stinge si se va aprinde unul albastru. Incarcarea poate dura intre 1 si 10 ore.

  • Nu folositi incarcatoare super rapide de 25-45w cu 5A(scrie pe ele).
  • Nu folositi cabluri de incarcare ce au mufa TypeC in ambele capete!

Tine cont ca daca ai o camera la care folosesti un mini Router 4G pentru a da acces la internet camerei tale si acesta va trebui pus la incarcat! Daca folosesti propriul telefon mobil cu functia de hotspot nu uita sa il pui si pe acesta la incarcat!

Este recomandat sa evitati sa pornesti camera cat timp bateria este pusa la incarcat, altfel bateria se va incarca foarte greu – energia se va duce la camera si mai putin la procesul de incarcare a acumulatorului.

baterie camera copiat

Cum se Incarca Acumulatorul Camerei Video

Ai un scurt video in care poti vedea cum se incarca corect acumulatorul camerei tale video.

Semnificatia culorilor si modului cum se aprind Led-urile la camera

Pas 2 Instalarea Aplicatiei

Aplicatia este disponibila doar pentru dispozitive mobile: Telefoane/Tablete cu Android sau iOS. Pentru acest model de camera nu exista aplicatie pe Calculator Descktop sau Laptop.

Homeeye

Intra in Google Play (Magazin Play) pentru dispozitive cu Android sau App Store pentru dispozitive iOS. Da cautare la Homeeye si instaleaza aplicatia ce are iconita identica cu cea din poza de mai sus.

Pas 3 Ofera acces la Internet Camerei Tale

Acest pas este unul important. Nu este complicat insa este adesea trecut cu vederea si daca este ignorat poate duce la erori cand vrei sa te conectezi la camera. Indiferent ce model de camera Video ai avea, exista doar 3 moduri de a da acces la internet camerei tale:

  • Faci Hotspot cu Telefonul
  • Folosesti un mini Router portabil 4G\5G
  • Camera ce are modul GSM 

In functie de modelul de camera achizitionat te incadrezi in una dincele 3 situatii mai sus mentionate. Indiferent ce vei alege trebuie sa stii ca nu exista diferente de performanta la camera. Doar ca Mini Router-ul 4G este mai mic decat un telefon mobil si il vei ascunde mai usor undeva la tine, nu te poate suna/deranja nimeni – nu poate suna RO Alert. Routerul sau Telefonul trebuie sa il ai ascuns la tine – nu il poti lasa acasa!

Retine ca distantele sunt:

  • Intre Camera in Nasture si Telefon\Router – maxim 2-4 metri distanta,
  • Intre Router/Telefon si PC/Laptop(persoana care te ajuta) – nelimitat.

3.1 Daca Folosesti propriul telefon

Daca ai primit un mini Router(Huawei alb de regula) in colet, poti sari acest pas. Routerul nu se ofera gratuit si deci daca nu este in colet inseamna ca ai ales modelul fara router mai ieftin.

Routerul ar trebui sa fie asemanator cu cel din poza urmatoare!

router-wireless-huawei-3s-1-1658227824 (1)

Nu uita sa incarci bateria telefonului mobil, sa ai o optiune cu internet activa si sa il dai pe profil silentios. Din experienta, telefoanele iPhone sunt mai greu de configurat meniul de Hotspot Mobil si de aceea daca se poate evita recomandam sa utilizati orice telefon cu Android.

Urmareste Ghidul video din materialul urmator

Urmeaza cu atentie sfaturile prezentate in acest ghid video pentru a invata cum se utilizeaza dispozitivul. Fa cat mai multe teste pentru a te obisnui cu modul de functionare.

Cum sa faci hotspot cu un Telefon Android

Cum sa faci hotspot cu un Telefon IOS

3.2 Daca folosesti un mini Router

Daca ai primit un mini Router(Huawei alb de regula) in colet, urmeaza pasii urmatori. Routerul nu se ofera gratuit si deci daca nu este in colet inseamna ca ai ales modelul fara router mai ieftin.

Routerul ar trebui sa fie asemanator cu cel din poza urmatoare!

router-wireless-huawei-3s-1-1658227824 (1)

Urmareste Ghidul video din materialul urmator

Urmeaza cu atentie sfaturile prezentate in acest ghid video pentru a invata cum se utilizeaza dispozitivul. Fa cat mai multe teste pentru a te obisnui cu modul de functionare.

3.2.1 Incarca Mini Routerul Primit

Prima data va trebui sa incarci routerul primit. Cu un cablu Micro USB se va tine la incarcat pana cand ledul de la baterie nu va mai clipi. Cand bateria este pe sfarsite ledul de la baterie va lumina rosu. Gasiti mai multe detalii despre modul de incarcare in manualul din cutia Routerului.

3.2.2 Pune o cartela SIM in Router si Porneste Routerul

Inainte de a porni routerul verifica sa fie oprita camera video in nasture! Poti pune orice cartela din orice retea GSM.

  1. Retine ca intai trebuie sa pui cartela pe un telefon si sa verifici ca la pornirea telefonului sa nu ti se solicite cod de Securitate(dezactiveaza-l din setari daca iti este cerut – altfel routerul nu va citi cartela din cauza codului PIN).
  2. Trebuie sa ai internet activ pe cartela. O optiune de 5-6 euro este suficient.

Ideal ar fi ca acolo unde vrei sa folosesti camera sa faci un test: sa verifici cu telefonul pe ce retea(Telekom, Orange, Vodafone, etc) ai semnal 4G mai bun si cartela respectiva o vei folosi. Un semnal bun inseamna imagini de calitate primite in aplicatie!

La semnal ledul va trebui sa lumineze verde. La inceput, pt curt timp este posibil sa lumineze rosu, dar va trebui ca in max 1  minut sa se faca verde. Daca ramane rosu inseamna ca poate fi una din cauze (sau mai multe): nu citeste cartela, cartela SIM are cod PIN activat, nu aveti activata o optiune de internet pe cartela, semnal GSM inexistent pe reteaua respective. Scoateti cartea, puneti-o in un telefon si verificati (eliminati) pe rand cauzele de mai de sus enumerate) . Routerul nu este codat si merge garantat pe orice retea. Deci verifica cartela sa fie in regula

3.2.3 Asteapta neaparat 1-2 minute!

Este important ca sa verifici inainte de a porni routerul sa ai camera video in nasture oprita. Dupa ce ai pornit mini Routerul asteapta minim 1-2 minute inainte de a porni camera in nasture!

3.2.4 Porneste camera

Camera se poate alimenta cu orice cablu cu conector MicroUSB. Introdu mufa de la bateria primita de noi in camera. Camera pe lateral are 2 butoane: Reset si Power ON/Off. Daca ai ales varianta doar cu un mic acumulator integrat in camera este suficient doar sa comuti butonul de pe lateral in sus – inspre nasture.  Langa antena, se vor aprinde 2 leduri – camera a pornit!

Butonul On/Off este un buton ce culiseaza stanga – dreapta. Cand este indreptat in pozitia dinspre Butonul de reset, camera este pornita. Cand culisezi butonul in partea opusa camera este oprita

Nu porni camera intai si apoi routerul si neaparat dupa ce ai pornit routerul asteapta 2 minute si apoi porneste camera!! Pune mufa de la baterie in camera si apasa butonul de siguranta de pe baterie.Verifica ca butonul de pe lateralul camerei sa fie comutat inspre nasture(pozitia de On). Daca e comutat in jos – spre mufa de alimentare microUSB inseamna ca este in pozitia Off.

pozitie corecta buton on/off

Atentie, daca lasi bateria conectata la camera, ledul va sta aprins si atunci cand butonul este in pozitia de oprit – deci scoate mufa din camera dupa utilizare. Daca te vei uita cu atentie, vei observa ca in pozitia de pornit, pe langa un led verde va fi si unul albastru aprins – respectiv cand este pe pozitia oprit, doar cel verde sta aprins.

Butonul de Reset se foloseste daca cumva de exemplu ai uitat parola la camera sau daca nu mai stii numele retelei wifi si parola setate cu care camera se imperecheaza.

Daca ai routerul de la noi cumparat, acesta vine setat cu numele retelei wifi: net caffe si parola: copiat2019 

Este neaparat necesar sa  asteptati putin ca mini camera sa porneasca si sa se conecteze la internet. Trei-patru minute sunt suficiente de regula. Abia apoi incercati sa va conectati la camera din aplicatie.

3.2.5 Porneste aplicatia si adauga camera

Porneste aplicatia, da adaugare dispozitiv nou, selecteaza 4G si scaneaza codul QR al camerei tale. Vei da pe butonul rotund de play pentru a porni live video. Daca la prima pornire setezi o parola incearca sa nu o uiti!

3.3 Iti poti cumpara singur un mini Router

Tine cont ca daca alegi sa iti cumperi singur un router si achizitionezi doar camera de la noi pentru ca e mai ieftina, va trebui sa te descurci singur cu configurarea routerului. Poti folosi cam orice mini Router 4G sau daca e 5G e si mai bine. 

Situatii posibil intalnite

Camerele noastre sunt printre cele mai calitative de pe piata. Sunt atent verificate inainte de a fi expediate. De aceea posibilitatea ca sa primesti un produs defect este 0!!! Functionarea dispozitivului este conditionata si de utilizarea corespunzatoare a sistemului si a sti ce sa faci cand intalnesti o situatie neprevazuta.

Din cauza volumului mare de lucru ne este imposibil sa oferim ajutor la toti utilizatorii prin telefon. In plus prin telefon este greu si dureaza foarte mult sa identificam cauza problemei semnalate. Apoi daca trimiti produsul la noi in service va dura minim 3-4 zile pana sa il primesti inapoi iar daca se dovedeste ca problema este din utilizarea neconforma veti plati si transportul dus-intors. Tine cont ca peste 99.9% din problemele care pot sa apara sunt din cauza ca utilizatorul nu urmareste ghidul video si sare anumiti pasi.

De aceea venim cu aceste situatii intalnite pentru a incerca sa rezolvati mai rapid posibila problema aparuta. Retine ca aceste situatii sunt rare, insa ele pot sa apara daca produsul nu este folosit cum trebuie.

Ce sa faci daca Parola sau User sunt Invalide

Daca aplicatia nu se conecteaza la camera

Daca atunci cand vrei sa te conectezi la camera, aplicatia iti da mereu o eroare ca nu se poate conecta, urmareste cu atentie urmatorul material video.

Dupa ce pornesti camera, verifica ce culoare si in ce mod se aprin LED-urile de la camera! Vezi video cu semnificatia culorilor si modului cum se aprind luminile LED de la camera. Daca sta doar verde inseamna ca ai aprins doar bateria si trebuie sa pornesti si camera de la butonul de pe lateralul camerei!

Verifica daca calculatorul cu care incerci sa te conectezi la camera are acces la internet. Fa un speed test sa verifici calitatea conexiunii: intra pe o fereastra de internet, scrie www.speedtest.net si fa un test de viteza. Trebuie sa ai minim 20 mb/sec atat la download cat si la upload. Daca ai mai putin, fa cumva sa ai acces la o conexiune mai buna la internet. Exemplu ce poti face: daca stai pe wifi dute cu laptopul mai aproape de router; nu sta cu laptopul conectat la un hotspot facut cu telefonul si mai degraba conecteazate la o retea fixa(fibra/cablu) de internet din casa.

Daca faci hotspot cu Telefonul, verifica daca camera este conectata la telefonul mobil. Daca nu este conectata, verifica daca camera este pornita si modul cum clipesc luminile LED. Vezi video cu semnificatia culorilor si modului cum se aprind luminile LED de la camera. Atentie camera merge doar pe retele WiFi 2.4Ghz. Ai putea sa te conectezi cu un laptop sau cu un telefon mobil la reteaua wifi care o faci pentru camera si sa verifici daca internetul functioneaza. Poti si este recomandat sa faci un speed test sa testezi si viteza retelei create pentru camera – aici viteza de upload trebuie sa fie cat mai mare (minim 15mb/sec recomandat 20mb/sec) iar cea de download la fel minim 20mb/sec. Daca ai laptop intra pe www.speedtest.net sa faci speed test. Daca ai telefon descarca aplicatia OOKLA. Atentie: numele si parola retelei wifi setate la camera trebuie sa fie identice cu numele si parola retelei wifi pe care o creezi pt camera!

Video pe Live Nu se vad clar

Cand imaginile Live sunt neclare urmareste cu atentie clipul video urmator sa vezi ce poti face daca esti in aceasta situatie.

Cand pornesti Live Video, imaginile au Lag/ intarziere mare sau video nu este fluent

Atunci cand vrei sa primesti imagini in timp real si pornesti fereastra de Live, imaginile ajung cu intarziere mare sau video nu este fluent, se vede in trepte sacadat.

Acest lucru se intampla din cauza faptului ca viteza la internet este prea mica. Inainte de a porni Live Video, redu din nivelul calitatii video de sub butonul de pornire. Retine ca viteza la internet este important sa fie cat mai mare atat la calculatorul unde primesti imaginile cat si la camera.

Daca folosesti un laptop si esti conectat la internet prin Wifi-ul din casa, stai langa router si incearca sa eviti sa ai ca sursa de internet hotspot de la telefon(Foloseste o retea fixa din casa fibra-cablu).

La camera ideal ai fi sa verifici inainte de utilizare pe ce retea GSM ai semnal mai bun in zona, sa macar pe langa zona unde urmeaza sa utilizezi sistemul.

Cum verifici daca Camera este conectata la Hotspot-ul Telefonului tau

In acest video este o camera iCheat PRO la care ledul verde trebuie sa clipeasca. Daca ai o camera S3 Lite, LED-ul albastru trebuie sa stea albastru aprins. Daca clipeste albastru cauta si incearca sa se conecteze la retea. Daca e doar verde, doar bateria este pornita iar camera nu! In rest e acelasi procedeu ca la versiunea PRO.

Cum verifici daca Camera este conectata la mini Router

Daca faci hotspot cu un telefon mobil Android sau iOS, vezi cum poti verifica daca camera este conectata la telefonul tau.

Cum verifici viteza la internet la calculatorul cu care te conectezi la camera

Atunci cand trimiti/primesti imagini video Live, ai nevoie de o conexiune buna la internet. Imaginile video in timp real inseamna o cantitate mare de date trimisa/primita in fiecare secunda. Trebuie sa ai minim 20mb/sec  Upload si Download

Verifica daca calculatorul cu care incerci sa te conectezi la camera are acces la internet. Fa un speed test sa verifici calitatea conexiunii: intra pe o fereastra de internet, scrie www.speedtest.net si fa un test de viteza. Trebuie sa ai minim 20 mb/sec atat la download cat si la upload. Daca ai mai putin, fa cumva sa ai acces la o conexiune mai buna la internet. Exemplu ce poti face: daca stai pe wifi dute cu laptopul mai aproape de router; nu sta cu laptopul conectat la un hotspot facut cu telefonul si mai degraba conecteazate la o retea fixa(fibra/cablu) de internet din casa.

Cum verifici viteza la internet la reteaua a camerei

Indiferent daca folosesti mini Router sau Hotspot de la telefon pentru a da acces la internet camerei tale, procedeul este acelasi. Numele retelei de regula e net caffe si parola copiat2019 Insa poate fi si altul daca ai ales tu alt nume cand ai facut setarile.

Atunci cand trimiti/primesti imagini video Live, ai nevoie de o conexiune buna la internet. Imaginile video in timp real inseamna o cantitate mare de date trimisa/primita in fiecare secunda. Trebuie sa ai minim 20mb/sec  Upload si Download

Ai putea sa te conectezi cu un laptop sau cu un telef  la numele retelei ales de tine si sa verifici daca internetul functioneaza. Poti si este recomandat sa faci un speed test sa testezi si viteza retelei net caffe de la camera – aici viteza de upload trebuie sa fie cat mai mare (minim 15mb/sec recomandat 20mb/sec) iar cea de download la fel minim 20mb/sec. Daca ai laptop intra pe www.speedtest.net sa faci speed test. Daca ai telefon descarca aplicatia OOKLA.

Daca folosesti Mini Router iar ledul la semnal este Rosu

Ledul de la semnal de pe router nu trebuie sa stea aprins Rosu. Cel mai bine ar fi sa fie verde!

La inceput, cand il pornesti la semnal va fi verde dar va trebui sa ramana si dupa 1-2 minute tot verde. Daca se schimba in rosu inseamna ca ori nu ai semnal in acea zona pe reteaua GSM a cartelei care ai introdusa in Router. Sau cartela nu mai este valabila, nu are internet activat sau cartela are cod pin activ. Verifica codul pin sa fie dezactivat, schimba alta cartela din alta retea.

Daca ledul de la semnal nu e nici rosu nici verde(de regula portocaliu), inseamna ca semnalul este slab in zona in care te afli.

Daca desprinzi Nasturele de pe camera

Daca nasturele se desprinde de pe camera, urmareste materialul video urmator pentru a vedea ce poti face.

Nasturele este prins destul de bine pe camera, insa daca vei forta atunci cand il pui la camasa, il poti desprinde de pe camera. Incearca sa alegi o bluza cat mai subtire si fa gaura la camasa suficient de mare cat sa intre usor nasturele si sa nu fortezi.

Daca il desprinzi NU folosi superglue sau Bizone pentru al lipi! Daca este urgent si nu este timp sa trimiti camera la noi in service, incearca sa folosesti camera fara nasture – pune-o in maneca si o vei scoate putin cand ai nevoie. Si dupa ce trece perioada trimite-o la noi in service. Nu lipi singur nasturele!

Cum se pune nasturele la Bluza

Atentie NU forta pentru a nu desprinde nasturele de pe camera!!!

Foloseste o camasa subtire! Mareste cu un cutter gaura de la bluza suficient de mult incat nasturele sa intre usor!

Cum sa setezi un Router de la 0 pentru camera ta

Cum sa setezi un router de la inceput pentru o camera video in nasture. retine ca la varianta S3 Lite poti pune orice nume si parola la wifi insa retine ca atat la router(hotspot) cat si la camera ele trebuiesc sa fie introduse identic pentru a se putea imperechea impreuna. Altfel reteaua va fi creata, insa daca difera chiar si o litera sau un spatiu sau e o litera cu scris mare, camera nu se va conecta. Daca ai uitat cu ce nume si pass a fost setata camera (ledul albastru clipeste continu) reseteaza camera si seteaza de la inceput – vezi video in pagina.

error: Content is protected !!