Colier Bluetooth - Stick Bluetooth cu cască de copiat

O cască pentru copiat nu se poate conecta direct la telefonul tău mobil, necesitând un sistem complet. Alegerea unui sistem de copiat GSM îți va permite să nu mai ai nevoie de telefon mobil la tine in sală, dar această opțiune este mai costisitoare. Pentru o soluție mai accesibilă din punct de vedere financiar, poți opta pentru o cască de copiat cu bluetooth, colier sau stick, care reprezintă o alegere eficientă.

Principiu de Funcționare

Casca de copiat nu poate recepționa semnalul audio direct de la telefonul tău mobil, deoarece telefoanele nu emit semnale wireless compatibile cu acest tip de căști. În acest caz, Bluetooth-ul preia vocea persoanei care îți vorbește prin telefon, convertind-o într-un semnal care poate fi recepționat de microcască. Prin intermediul unei antene(de tip colier sau stick), semnalul este apoi transmis fără fire către microcască.

Microcasca captează aceste unde și le redă sub formă de sunet în ureche. În același timp, dispozitivul Bluetooth, dotat cu un microfon intern, captează sunetele din jur și le transmite înapoi la telefon. Telefonul, la rândul său, trimite aceste informații persoanei care așteaptă la capătul celălalt al liniei. Acest sistem de comunicație bidirecțional asigură o interacțiune discretă și foarte eficientă între persoana din sală și cea care oferă asistență de la distanță.

Funcție de răspuns Automat

În funcție de operatorul GSM, apelul se poate închide automat după o oră sau două. Odată ce activezi această funcție pe telefonul tău, telefonul va răspunde automat la apelurile primite de la asistentul tău, fără ca tu să fii nevoit să apeși vreun buton.

Funcția de răspuns automat nu este suportată de telefoanele iPhone. Prin urmare, va fi necesar să folosești un telefon Android dacă dorești această funcționalitate.

Buton Multifuncțional

Când ești într-un apel și apeși rapid o dată pe butonul dispozitivului Bluetooth, apelul va fi închis automat. Dacă auzi în cască beep-uri subtile, acesta este un semnal că ești sunat. În acest caz, o apăsare scurtă pe butonul Bluetooth va face ca telefonul să răspundă apelului.

Dacă vrei să reapelezi ultima persoană cu care ai vorbit, apasă de două ori consecutiv și rapid pe butonul Bluetooth, iar telefonul va iniția apelul către ultimul număr din lista de apeluri.

Este important să te asiguri că toate sunetele și vibrațiile telefonului sunt dezactivate pentru a menține discreția în utilizare.

Conexiunea Bluetooth nu se poate detecta

Nu trebuie să-ți faci griji în privința detectării conexiunii Bluetooth între dispozitiv și telefon sau între cască și dispozitivul Bluetooth, deoarece emite un semnal digital de intensitate slabă, dificil de detectat.

Odată ce dispozitivul Bluetooth este conectat la telefonul tău, conexiunea devine invizibilă. Niciun alt telefon mobil, tabletă sau laptop care caută conexiuni Bluetooth nu va putea detecta dispozitivul tău. Pentru a fi vizibil pe alte telefoane, dispozitivul necesită anumiți pași de resetare. În acest fel, conexiunea Bluetooth rămâne ascunsă!

Stick Bluetooth cu cască de copiat

Un stick Bluetooth cu cască de copiat fără fire este un dispozitiv destinat comunicațiilor discrete, adesea utilizat în situații care necesită comunicare ascunsă, cum ar fi examenele sau prezentările. Acesta funcționează pe baza tehnologiei Bluetooth și este compus din două părți principale: un mic dispozitiv (Stick/bagheta) Bluetooth și o cască wireless.

Stick Bluetooth cu Casca pentru Copiat Slim BH-107 Pro Slim

Stick Bluetooth este un emițător Bluetooth de dimensiuni mici, care se conectează la un telefon mobil sau orice alt dispozitiv capabil să transmită audio prin Bluetooth. Acesta captează semnalul audio de la dispozitivul sursă (de obicei, vocea unei alte persoane) și îl transmite wireless către o cască aflată în urechea utilizatorului.

Casca de copiat fără fir este un receptor extrem de mic, de dimensiuni reduse pentru a fi discret și invizibil când este purtat în ureche. Casca primește semnalul audio transmis de stick-ul Bluetooth și îl redă discret în ureche, permițând celui care poarta casca să asculte informațiile transmise fără ca ceilalți din jur să observe.

Acest dispozitiv de copiat Bluetooth, cunoscut și sub denumirea de Stick Bluetooth cu cască de copiat fără fire, include o cască fără fire de culoarea pielii și un dispozitiv Bluetooth care utilizează o tehnologie diferită de cea a modelului cu colier, permițând astfel eliminarea necesității colierului.

Dispozitivul Bluetooth este echipat cu un microfon și un buton multifuncțional. Prin intermediul acestui buton, utilizatorul poate răspunde la apeluri, închide apelurile și chiar apela ultimul număr din lista de apeluri.

Toate aceste funcții sunt accesibile fără a avea telefonul mobil la îndemână, care trebuie să fie ascuns undeva pe utilizator, la o distanță de maxim 2-5 metri.

Stick Bluetooth Slim cu cască de copiat

Modelul 2023 este cel mai subțire sistem cu Bluetooth disponibil pe piață! Include un mini-amplificator de semnal care extinde distanța dintre cască și Bluetooth cu aproximativ 45% față de modelul tradițional.

Modelul Slim, spre deosebire de varianta clasică BH-107, se remarcă prin faptul că este aproximativ de patru ori mai subțire, oferind astfel o mai mare ușurință în ascunderea sa. Este garantat ca fiind cel mai subțire sistem de copiat cu Bluetooth disponibil pe piață.

Datorită dimensiunii sale extrem de reduse, se ascunde cu ușurință și rămâne complet neobservat, chiar și sub cele mai subțiri haine. Fiind de patru ori mai subțire decât modelul clasic, oferă o autonomie de până la 7 ore și un sunet de calitate superioară.

Acest sistem de copiat include un stick super subtire (model 2023) și o cască wireless care se pot conecta la orice telefon mobil cu funcție Bluetooth, inclusiv modelele recente de iPhone. Telefonul poate fi plasat la o distanță de până la 10 metri de utilizator, eliminând necesitatea de fire sau cabluri. Conexiunea între stick și telefon se realizează wireless, permițând ascunderea ușoară a telefonului în obiecte precum mape, poșete sau chiar în haine.

Principiu de functionare

Stick-ul Bluetooth este fără fire si este extrem de discret, de dimensiuni reduse și greu de detectat. Poate fi ascuns în diverse locuri precum gulerul cămășii, breteaua sutienului sau sub un plasture medicinal. Sistemul permite răspunsul, închiderea apelului și reapelarea ultimului număr chiar și când telefonul nu este asupra utilizatorului.

Dotat cu un microfon performant, sistemul permite comunicarea chiar și în șoaptă, captând clar și sunetele de la distanță, precum o conversație de la 10 metri. Autonomia sistemului este de aproximativ 6 ore. Odată conectat la telefon, sistemul devine invizibil pentru alte dispozitive care caută conexiuni Bluetooth.

Este important să se țină cont de faptul că distanța dintre telefon și stick nu trebuie să depășească 10 metri. Se recomandă utilizarea unui telefon de dimensiuni mici pentru a facilita ascunderea acestuia. De asemenea, e important să setezi telefonul pe modul silențios și să ai conexiunea Bluetooth setată pe ascuns pentru a menține discreția sistemului.

Stick Bluetooth modelul clasic

Modelul clasic, este primul dispozitiv bluetooth pentru copiat aparut pe piata aproximativ prin anul 2007. Are o autonomie de aproximativ 4 ore in apel continu si este considerabil mai gros decat modelul nou aparut in 2023.

Specificații Tehnice

 • Fără niciun fel de fir pe corp,
 • Microfon integrat performant,
 • Reglaj volum: din telefon,
 • Distanța dintre: Cască și Stick Bluetooth: max 25cm, Stick Bluetooth și Telefon: max 10 Metri, Telefon și Persoana care te ajută: Nelimitat,
 • Autonomie Stick Bluetooth: până la 7 ore în apel continuu,
 • Autonomie Cască: ~4h baterii China obișnuite; ~12h Baterii RM-337,
 • Bateria la cască se schimbă,
 • Timp de încărcare Stick Bluetooth: ~ 3 ore,
 • Compatibilitate Bluetooth: orice Telefon Mobil,
 • Conexiunea Bluetooth Ascunsă după prima conectare – NU se detectează,
 • Puteți răspunde, închide apelul și reapela ultimul număr efectuat;

Colier Bluetooth cu cască de copiat

Sistemul de copiat este alcătuit dintr-o cască fără fire de culoarea pielii și un dispozitiv Bluetooth ce are atașat un colier special. Colierul are rolul de a transmite (fără fire) la cască din ureche vocea persoanei care te ajută.

Pe Bluetooth se găsește un microfon și un buton multifuncțional. De pe Buton poți: răspunde, închide la apelul și chiar apela ultimul număr din lista de apeluri. Toate acestea fără să ai acces la telefonul mobil. Telefonul trebuie să fie ascuns undeva la tine (max 2-5 metri de tine).

Specificații Tehnice

 • Microfon integrat performant,
 • Reglaj volum: din telefon,
 • Distanța dintre: Cască și Colier Bluetooth: max 25cm Colier Bluetooth și Telefon: max 10 Metri Telefon și Persoana care te ajută: Nelimitat,
 • Autonomie Colier Bluetooth: până la 7 ore în apel continuu,
 • Autonomie Cască: ~4h baterii China obișnuite; ~12h Baterii RM-337,
 • Bateria la cască se schimbă,
 • Timp de încărcare Colier Bluetooth: ~ 3 ore,
 • Compatibilitate Bluetooth: orice Telefon Mobil,
 • Conexiunea Bluetooth Ascunsă după prima conectare – NU se detectează,
 • Poți răspunde, închide apelul și reapela ultimul număr din listă.

Colierul Bluetooth împreună cu casca de copiat fără fir se numără printre sistemele cele mai căutate de pe piață. Este ușor de utilizat și foarte fiabil, având un preț accesibil, ceea ce îl face unul dintre cele mai populare sisteme vândute.

Nu necesită utilizarea de baterii de 9V. De asemenea, colierul este subțire și mai larg decât modelele obișnuite, nefiind plasat chiar la baza gâtului, ceea ce îl face greu de observat.

Avantajele unui Colier Bluetooth

Unii dintre utilizatori se feresc să utilizeze sisteme ce conțin și fire. Acest sistem are un colier subțire și flexibil care nu ar trebui să te încurce prea mult. Este recomandat să folosești mereu sistemul cu colierul pus la gât. Colierul este mai larg și nu se observă nici la decolteurile generoase. Avantaje:

 • fără prea multe fire pe corp,
 • fără baterii de 9 volți,
 • fără căști pe timpan,
 • simplu de utilizat,
 • microfon performant încorporat în dispozitivul bluetooth,
 • nu există fire între telefon și dispozitiv sau între dispozitiv și cască din ureche,
 • compatibil cu orice telefon mobil,
 • autonomie acumulator mare.

Principiu de Funcționare

Casca fără fire nu poate primi semnal direct de la telefon, deoarece telefonul nu transmite semnal audio wireless ce poate fi recepționat de casca. Astfel, Bluetooth-ul ia vocea celui care îți șoptește de la telefon, o transformă în semnal compatibil cu microcască și cu ajutorul antenei colier o transmite wireless către microcască.

Casca japoneză captează undele și le transmite în ureche. În același timp, Bluetooth-ul captează cu ajutorul microfonului său intern toate sunetele învecinate și le trimite wireless la telefon. Telefonul le va trimite mai departe celui de acasă care așteaptă.

Simplu de Utilizat

 • pune bateria în cască și apoi introdu-o în ureche,
 • pornește sistemul Bluetooth,
 • activează conexiunea Bluetooth de la telefon (compatibil cu orice telefon),
 • dă căutare de noi dispozitive și conectează sistemul de la telefon,
 • pune colierul în jurul gâtului,
 • apelează pe cel care îți șoptește înainte să intri acolo unde urmează să îl folosești,
 • poți apela ultimul număr din listă apăsând pe Bluetooth la baza gâtului fără să fie nevoie să umbli la telefonul mobil, 
 • dă telefonul pe silent și ascunde-l undeva la tine,
 • poți șopti – pe Bluetooth, puțin mai jos de baza gâtului ai un microfon foarte sensibil – captează și șoaptele.

Riță Bluetooth cu cască de copiat

Acest sistem de copiat este integrat într-o agrafă de păr obișnuită(Riță), oferind o metodă discretă de comunicare. Utilizează tehnologia Bluetooth pentru a se conecta la un telefon mobil aflat la o distanță de până la 10 metri. Se fixează în păr la spate, rămânând ascunsă și neobservabilă. Este ideală pentru situații în care comunicația invizibilă este necesară.

Fără fir pe corp, cu un microfon integrat performant. Distanțele importante sunt: între casca și Rita maxim 40 cm, și între Rita și telefon maxim 10 metri.

Comunicarea cu persoana care asistă este nelimitată. Rita Bluetooth are două modele cu autonomii diferite: Modelul BH-107R oferă până la 7 ore de apel continuu, iar modelul BH-121R până la 21 de ore.

Casca are o autonomie de aproximativ 4 ore cu baterii obișnuite și 12 ore cu baterii RM-337.

Compatibilitatea Bluetooth este universală pentru telefoane mobile, iar conexiunea Bluetooth devine invizibilă după prima conectare.

Cu acest sistem, vei folosi Rită, o agrafă de păr, pentru a prinde părul la spate, împreună cu o cască discretă în ureche. Telefonul mobil poate fi păstrat la o distanță de maxim 10 metri de tine, fără a fi nevoie de fire sau cabluri pe corp.

Este compatibil cu orice telefon mobil dotat cu Bluetooth, inclusiv cele mai recente modele de iPhone. Telefonul poate fi ascuns cu ușurință în obiecte personale cum ar fi o mapă sau o poșetă, cu condiția ca distanța dintre telefon și dispozitiv să nu depășească 10 metri.

Este recomandat să folosești un model de telefon cât mai compact pentru a-l putea ascunde mai ușor.

Cască de copiat cu bluetooth și microvibrații

Sistemele de copiat cu Bluetooth care se bazează pe căști cu microvibrații sunt mai complexe în utilizare. În primul rând, pe lângă colierul purtat la gât, sistemul include și un fir conectat la una sau două baterii de 9 volti, ceea ce îl face mai dificil de ascuns. În plus, aceste sisteme utilizează căști extrem de mici, care prezintă riscul de a rămâne blocate în ureche, fapt ce poate conduce la necesitatea unei vizite la medicul ORL

Ține minte că aceste căști cu microvibrații nu sunt certificate pentru utilizare în interiorul urechii! Alegerea de a folosi un astfel de sistem se face pe propria răspundere!

Autonomia bateriei pentru dispozitivul Bluetooth este de până la 7 ore în timpul apelului. Bateria de 9V oferă o autonomie similară de până la 7 ore, iar timpul de încărcare pentru Bluetooth este de 3-4 ore. Bateria de 9V se poate schimba, iar casca (magnetul) nu necesită baterie. Dispozitivul este compatibil cu orice telefon ce dispune de Bluetooth. Distanța maximă între telefon și dispozitiv este de 5 metri, iar între dispozitiv și casca este de maxim 25 cm, cu colierul purtat obligatoriu în jurul gâtului.

error: Content is protected !!