Colier Bluetooth cu casca fara fir

Model RM-BH107C

Colierul Bluetooth cu casca fara fir este printre cel mai cautat sistem de pe piata. Este simplu de folosit si foarte fiabil! Iar pretul este unul accesibil, astfel fiind printre cele mai vandute sisteme. Nu trebuie sa ai baterii de 9v la tine! Colierul este foarte subtire si mult mai larg – nu vine exact la baza gatului, astfel nu se poate observa.

Specificatii Tehnice

 • Microfon integrat performant
 • Reglaj volum: din telefon
 • Distanta dintre:
   • Casca si Coliert Bluetooth: max 25cm
   • Colier Bluetooth si Telefon: max 10 Metri
   • Telefon si Persoana care te ajuta: Nelimitat
 • Autonomie Colier Bluetooth: pana la 7 ore in apel continu
 • Autonomie Casca:
  • ~4h baterii China obisnuite;
  • ~12h Baterii RM-337
 • Bateria la casca se schimba
 • Timp de incarcare Colier Bluetooth: ~ 3 ore
 • Compatibilitate Bluetooth: orice Telefon Mobil
 • Conexiunea Bluetooth Ascunsa dupa prima conectare – NU se detecteaza
 • Poti raspunde, inchide apelul si reapela ultimul numar din lista;

Microcasca MC-3500 Toata de Culoarea Pielii

 • Cel  mai mic model de casca: 6x10mm
 • Casca este in intregime de culoarea  pielii,
 • Nu se vede in ureche nici la cei cu urechea mai mica,
 • In varf are mai multe gaurele – se infunda mai greu cu ceara
 • Sistemele cu casca MC-3500 NU au fire pe corp!

Casca nu se vede in ureche! Singura ta grija este sa faci teste si sa NU lasi volumul la maxim. Daca esti indecis sa alegi intre casca MC-3500 si castile de tip magnet gandestete ca ai de ales:

Intre o casca fara absolut nici un fel de fir la care ii reglezi volumul astfel incat sa auzi doar tu si a ajunge la ORL cu casca de tip magnet blocata in ureche si/poate cu timpanul perforat.

Avantajele unui Colier Bluetooth

 • fara prea multe fire pe corp, fara baterii de 9 volti, fara casti pe timpan, simplu de utilizat,
 • microfon performant incorporat in dispozitivul bluetooth
 • nu exista fire intre telefon si dispozitiv sau intre dispozitiv si casca din ureche
 • compatibil cu orice telefon mobil,
 • autonomie acumulator mare

Principiu de Functionare

Casca fara fire nu poate primi semnal direct de la telefon deoarece telefonul nu transmite semnal audio wireless ce poate fi receptionat de casca. Astfel Bluetooth-ul i-a vocea celui care iti sopteste de la telefon, o transforma in semnal compatibil cu microcasca si cu ajutorul antenei colier o transmite wireless catre microcasca.

Casca japoneza capteaza undele si le transmite in ureche. In acelasi timp Bluetooth-ul capteaza cu ajutorul microfonului sau intern toate sunetele invecinate si le trimite wireless la telefon. Telefonul le va trimite mai departe celui de acasa care asteapta.

Simplu de Utilizat

– pune bateria in casca iar apoi introdu-o in ureche,
– porneste sistemul bluetooth,
– activeaza conexiunea bluetooth de la telefon(compatibil cu orice telefon),
– da cautare de noi dispozitive si conecteaza sistemul de la telefon
– pune colierul in jurul gatului,
– apeleaza pe cel care iti sopteste inainte sa intri acolo unde urmeaza sa il folosesti,
– poti apela ultimul numar din lista presand pe bluetooth la baza gatului fara sa fie nevoie sa umbli la telefonul mobil,
– da telefonul pe sillent si ascunde-l undeva la tine,
– poti sopti – pe bluetooth, putin mai jos de baza gatului ai un microfon foarte sensibil – capteaza si soaptele!

Functie de raspuns Automat

Functia de raspuns automat nu este disponibila pe telefoanele Iphone! Deci va trebui sa utilizezi un telefon mobil cu android daca vrei sa ai aceasta functie. De regula, in functie de operatorul GSM, apelul se inchide automat dupa una sau doua ore. Astfel activand din telefon aceasta functie, ori de cate ori ajutorul tau te va suna, telefonul va raspunde singur la apel. Tu nu va trebui  sa apesi pe nici un buton.

Atentie ca aceasta functie devine vizibila si o poti activa, doar dupa ce ai conectat un dispozitiv Audio Bluetooth la telefonul tau! Deci nu o cauta dinainte ca nu o gasesti! Poti cauta pe YouTube cum se activeaza pt marca si modelul tau de telefon.

Buton Multifunctional

 • Daca esti in apel si presezi scurt pe bluetooth, acesta va inchide apelul
 • Daca in casca auzi foarte incet niste beep-uri, inseamna ca cineva te apeleaza. Preseaza o data scurt pe bluetooth, iar telefonul va raspunde celui care te suna
 • Daca presezi de doua ori scurt si rapid pe bluetooth, telefonul va apela ultimul numar din lista de apeluri.
 • Nu uita sa dezactivezi toate sunetele si vibratiile la telefon!

Conexiunea Bluetooth nu se poate detecta!

Nu trebuie să îţi faci griji pentru conexiunea BlueTooth între dispozitiv şi telefon deoarece este cea mai greu de detectat, sau intre cască si dispozitivul bluetooth. Bluetoothul emite un semnal digital de slabă intensitate care poate fi detectat foarte greu!

O data ce ai conectat dispozitivul bluetooth la telefonul tau, conexiunea devine ascunsa! Orice alt Telefon Mobil, Tableta sau Laptop da cautare la bluetooth nu va gasi nimic! Pentru ca dispozitivul sa fie vazut de alt telefon, va trebui urmati anumiti pasi de resetare. Altfel conexiunea dispozitivului  bluetooth ramane ascunsa chiar si daca telefonul tau este inchis.

Explicatie mai Tehnica:

Orice telefon are o adresa bluetooth si desigur orice dispozitiv bluetooth are o adresa. Toate adresele sunt unice! O data ce bluetooth-ul tau a fost imperechiat cu un telefon, in memoria dispozitivului bluetooth va ramane adresa telefonului tau. Astfel dispozitivul bluetooth va ignora toate semnalele venite de la telefoane ce au alta adresa decat cea memorata anterior. Rezultatul: nici un alt telefon nu va putea sa vada conexiunea bluetooth a dispozitivului tau, intrucat dispozitivul nu va raspunde decat solicitarilor venite de pe adresa telefonului memorat.

Astfel pentru a putea detecta un sistem cu bluetooth, este nevoie de echipamente speciale de laborator. Echipamente care costa zeci de mii de euro si care sunt disponibile doar pentru organizatii guvernamentale.

De fapt este mult mai greu, dureaza mai mult si este mai costisitor sa detectezi un sistem. Prea multa bataie de cap. Este mult mai simplu sa se bruieze semnalul GSM si astfel nu mai poate functiona nici un dispozitiv cu mici exceptii.

Intrebari Frecvente

Casca se vede in ureche?

Prima intrebare a unui client atunci cand vrea sa cumpere o casca este:

„casca se vede in ureche?”

Aceasta temere este de inteles, insa intrebarea este total gresita si fara rost. Asta deoarece absolut nici o casca nu se vede in ureche decat daca stii ca aceasta este acolo, te apleci, tragi de ureche si te uiti cu mare atentie. Dar asta inseamna sa stii ca microcasca este acolo, inseamna ca ai dat ceva de banuit si supraveghetorul te verifica.

Nici un model de casca nu se vede in ureche !!! Daca s-ar vedea nu ar mai fi vandute pentru scopul care urmeaza sa o folosesti!

Intradevar exista casti mai mari si casti mai mici, dar atunci cand treci pe langa persoana care le utilizeaza nu se pot observa. Daca insa dai ceva de banuit si supraveghetorul te verifica: se apleaca, trage de urechea ta si se uita cu atentie, intradevar unele dintre casti se pot vedea!

Dar asta inseamna sa dai tu ceva de banuit si sa fii verificat cu atentie. 

Se aude in exterior de la casca?

Folosind o casca fara fire de culoarea pielii, poate exista riscul ca atunci cand persoana care te ajuta iti vorbeste in casca, sa se auda in exterior de la o distanta de aprox 0.5-1 metru. Se poate auzi in exterior ca un mic zumzet (si doar de la distanta mica), doar daca:

 • lasi volumul la maxim
 • introduci casca doar de forma in ureche si nu suficient de adanc

Este necesar sa faci teste inainte si sa reglezi volumul astfel incat, chiar si de la mica distanta sa nu se auda nimic in exterior. Colierul Bluetooth cu casca fara fire ofera foarte multe avantaje si sunt usor de folosit. Insa unii utilizatori fac greseala sa nu testeze inainte sistemul si astfel lasa volumul dispozitivului la maxim existand riscul sa sa se auda in exterior de la mica distanta.

Daca insa vei face teste si vei regla cu atentie volumul, punand pe cineva sa stea langa tine, vei vedea ca nu se aude nimic in exterior si te vei bucura de avantajele acestui sistem foarte eficient.