Manual de Utilizare Cutiuta GSM cu Casca Fara Fire

Cum se foloseste Cutiuta GSM cu casca fara fire

Urmareste Clipul cu Atentie!

Pentru a te bucura de avantajele utilizarii cu succes a unui asemenea dispozitiv, te rugam sa vizionezi si sa urmezi cu atentie manualul de utilizare in format video pentru cutiuta gsm cu casca fara fire!

Nerespectarea instructiunilor, in primul rand poate duce la nefunctionarea corespunzatoare atunci cand ai nevoie de dispozitiv si chiar la pierderea garantiei acestuia!

Instructiuni de utilizare Cutiuta GSM Versiunea 2022

Daca nu ai gasit informatiile pe care le cautai in manualul nou 2023, poti urmari si versiunea 2022.

Instructiuni de Utilizare Cutiuta GSM cu casca fara fire

În Cutiuta GSM cu casca fara fire se introduce o cartelă SIM obişnuită cu număr. Când se apelează de pe orice telefon (fie el şi fix) numărul cartelei SIM din interior, Cutiuta GSM va răspunde automat şi va începe să transmită la casca din ureche ce vă vorbeşte cel care va apelat.

În acelaşi timp Cutiuta GSM are şi un microfon foarte sensibil. Acest microfon captează şi cele mai slabe sunete, deci cel de acasă aude ce se întâmplă.

După ce închizi acest apel de probă Cutiută GSM va rămâne în stare de aşteptare. Nu-ţi fă griji, acumulatorul se va consuma foarte foarte puţin în starea de aşteptare.

Utilizare Simpla in 5 Pasi:

Pas 1

Cutiuta GSM cu casca fara fire va trebui încărcată. O lumină roşie sau albastră va clipi atât timp cât cutiuta gsm se încarcă. După terminarea încărcării, ledul va rămâne aprins. Se va scoate de la încărcat exact înainte de a pleca, deoarece cutiuta gsm se poate descărca câte puţin chiar daca nu o foloseşti.

Pas 2

Pune cartela SIM care urmează să o introduci în Cutiuta GSM într-un telefon. Verifică dacă codul PIN este dezactivat! Dacă nu este, dezactiveaza-l din setările de siguranţă ale telefonului mobil.

Acest pas este unul foarte important deoarece Cutiuta GSM cu casca nu are tastatura, deci nu poţi introduce codul pin al cartelei.

Aceasta va porni dar cartela având cod de siguranţă nu se va putea înregistra în reţeaua GSM şi deci când persoana care te ajută va apela numărul cartelei SIM va răspunde robotul.

Acest pas trebuie făcut o singură dată – codul o dată dezactivat va rămâne dezactivat până când vei dori tu să îl activezi înapoi.

Pas 3

Pune cartela SIM în cutiuta GSM cu casca fara fire. Apăsă scurt butonul de SOS/RESET. După care ţine apăsat butonul de ON/OFF preţ de 7-8 secunde. Se va aprinde o lumină roşie sau albastră de câteva ori preţ de câteva secunde. După care toate luminile vor rămâne stinse pe toată durata utilizării.

După ce luminile sau stins poţi apela numărul cartelei SIM.

ATENŢIE: Verifica numărul cartelei SIM să fie notat corect!

Pas 4

Pune o baterie 337 în microcasca japoneză şi introdu casca în ureche, Împinge cu degetul mic până când aceasta nu se mai observă. Casca nu se va observa în ureche decât dacă ştii că este acolo şi te uiţi foarte atent de aproape cu o lumină.

Pas 5

Persoana care te ajută va apela numărul cartelei SIM. Cutiuta gsm cu casca fara fire va răspunde automat la apel şi va transmite sunetul în cască. Cutiuta are şi microfon, deci cel de acasă aude ce se întâmplă în sala sau îi poţi şopti subiectele. Apelul se poate încheia atât de cel care te ajuta cât şi de tine apăsând scurt pe butonul ON/OFF.

Situatii posibil intalnite

Cutiuta GSM cu casca NU se incarca

Daca atunci cand pui Cutiuta gsm cu casca fara fire la incarcat ledul nu incepe sa clipeasca, pot fi mai multe cauze. Urmareste clipul video alaturat inainte de a ne contacta si de a trimite produsul in Service/Garantie.

Incarcarea se poate face atat la orice PC sau Laptop cat si de la incarcatoarele de priza cu port USB. Durata de incarcare variaza in functie de puterea incarcatorului si cat de consumat e acumulatorulul cutiutei gsm, anume:  La Laptop sau PC – intre 2 si 4 ore, la incarcatoarele de priza – aprox 2 ore. Tineti la incarcat atat timp cat ledul albastru lateral clipeste intermitent. Incarcati la maxim acumulatorul cutiutei GSM pt a avea autonomie cat mai mare si pentru a nu se auzi intrerupt. Daca ledul albastru clipeste de cateva ori dupa care ramane aprins inseamna ca acumulatorul este deja incarcat la maxim. Acumulatorul NU trebuie formatat.

Autonomia acumulatorului poate varia in functie de volumul audio setat si de nivelul semnalului GSM in acel loc, mai exact autonomia scade o data cu marirea volumului si daca semnalul este slab in acea zona. Este recomandat  sa fixati cutiuta cat mai sus(cu cat e mai aproape de ureche se aude mai tare, nefiind necesar sa mariti volumul si astfel mariti timpul de utilizare). Spre exemplu in zone cu semnal GSM slab si daca dati volumul la maxim autonomia poate scade chiar si cu 50%.

Pentru a prelungi autonomia acumulatorului tineti cutiuta GSM mai aproape de microcasca(exact sub brat de exemplu) si astfel puteti da volumul mai mic(bateria va dura mai mult)

 

Cand apelezi Cutiuta GSM iti raspunde Robotul/Mesageria Vocala

Daca atunci cand apelezi numarul SIM din Cutiuta GSM cu casca fara fire iti intra mesageria vocala/raspunde robotul de fiecare data urmareste sfaturile din clipul urmator inainte de a ne contacta si trimite dispozitivul in Service/Garantie.

Daca atunci cand apelati numarul cartelei din cutiuta GSM va raspunde robotul ca si cum telefonul(cutiuta) ar fi inchisa cu toate ca a-ti pornit cutiuta si ledul rosu a luminat 1..2 secunde continuu (daca clipeste inseamna ca era pornita si ati inchis-o) exista doar 4 cauze:

  • NU ati dezactivat codul PIN – NU este suficient doar sa introduceti codul PIN la pornire cand puneti cartela pe un telefon obisnuit. Trebuie sa intrati in meniul telefonului la Setari – Setari de siguranta – Solicitare Cod PIN (deoarece difera de la un model si producator de telefoane la altul trebuie sa cautati in meniu – nu e la fel la toate)si sa dezactivati codul PIN!
  • Nu va citeste cartela SIM: Ati folosit cartele cu adaptor la care suprafata cartelei nu este neteda si acele buze care raman iesite inafara putin vor agata la un moment dat pinii de contact care citesc cartela si ii va deplasa, indoi sau chiar rupe si astfel cartela nu va mai fi citita de dispozitiv, e ca si cum nu ati avea cartela! ATENTIE!
  • Nu este semnal in zona respectiva
  • Nu apelati numarul cartelei din dispozitiv – posibil sa fi notat gresit VERIFICATI!

Daca se inchide apelul in timpul utilizarii

Daca se intampla ca apelul sa se inchida in timpul utilizarii, urmareste clipul video pentru a afla ce trebuie sa faci in aceasta situatie.

Cand introduci cartela SIM in Cutiuta GSM, aceasta nu ramane in interior.

Daca atunci cand introduci cartela SIM in cutiuta GSM cu casca, aceasta nu ramane fixata in interior urmareste sfaturile din clipul urmator inainte de a ne contacta si trimite dispozitivul in Service/Garantie.

Daca respectati intocmai ca in poza pozitia de introducere a cartelei in dispozitiv, cartela va ramane in interior datorita sistemului cu autoblocare.

Trebuie sa impingeti cu unghia sau cu un obiect: o pila de unghii, o penseta pt pensat, un cutit dar nu cu varful foarte ascutit, etc pana auziti un click. Acest click se va auzi in momentul in care cartela este impinsa pana in capat(pana nu mai are unde sa se duca in spate). Uneori daca faceti aceasta operatiune cu unghia care nu este suficient de mare este posibil sa nu aveti cum sa impingeti pana la capat cartela si sa nu ramana cartela in interior. Daca nu reusiti cu unghia ajutati-va cu un obiect ceva nu foarte ascutit.

Nu forta Cartela SIM la introducerea in dispozitiv!

Sub nici o forma NU fortati cartela sa ramana blocata inauntru impingand cu putere cand considerati ca a ajuns in capat. Puteti rupe sistemul de autoblocare al cartelei.

Tot procedeul de introducere si blocare a cartelei trebuie sa decurga lin fara a forta cartela. Daca atunci cand impingeti cartela si aceasta intra aproape in intregime in dispozitiv dar aproape de capat nu mai inainteaza brusc si ramane cativa mm in exterior inseamna ca ati introdus gresit cartela – NU fortati!!!! Vezi poza cu pozitia cartelei si introdu-o in pozitia corecta.

Pentru scoaterea cartelei impingeti pana cand auziti un click apoi cartela se deblocheaza si este scoasa automat. Nu dati drumul brusc la cartela. Sistemul de autoblocare se poate rupe. Scoateti cartela progresiv si lent. Ruperea sistemului de autoblocare a cartelei SIM reprezinta o cauza a neutilizarii corespunzatoare a dispozitivului si NU tine de garantie.

Daca se aude incet in casca

Daca in casca fara fire de culoarea pielii sunetul este slab – se aude foarte incet, urmareste cu atentie clipul video alaturat inainte de a ne contacta si trimite dispozitivul in Service/Garantie.

Daca se aude incet:

  • tineti cutiuta mai aproape de ureche
  • schimbati bateria de la microcasca
  • dati volumul la maxim de la cutiuta GSM

Daca se aude incet si dupa ce ati verificat pasii de mai sus cel mai probabil a intrat ceara in microcasca si ori s-a infundat microcasca ori ceara (de regula cea lichida) a ajuns la membrana difuzorului si avand vascozitate mare a incleiat-o miscandu-se mai greu. Trebuie schimbata microcasca.

Daca sunetul in casca nu este clar - se aude distorsionat

Daca sunetul in casca nu este clar si se aude distorsionat, urmareste cu atentie clipul video alaturat inainte de a ne contacta si trimite dispozitivul in Service/Garantie.

Daca se aude in exterior de la casca

Daca atunci cand testezi dispozitivul, se aude si in exteriorul urechii tale, te rugam sa urmaresti clipul video urmator!

Cu cat tineti cutiuta mai departe de casca(ureche) cu atat veti auzi mai  incet. Pune cutiuta GSM cat mai aproape de ureche si niciodata nu mai jos de piept, deoarece cutiuta are microfon si cu cat e mai aproape de gura cel cu care comunicati va va auzi si intelege mult mai usor. Daca in incaperea unde vreti sa folositi dispozitivul este galagie in primul rand se va auzi mai tare deoarece cutiuta este aproape de casca din ureche si in al 2 lea rand puteti regla cat de tare sa se auda prin aplecarea capului spre cutiuta(se va auzi din ce in ce mai tare cu cat va veti apropia de cutiuta cu urechea in care aveti casca) sau indepartati capul de cutiuta pentru cazurile cand este cineva langa dv si vreti sa fiti sigur ca nu se va auzi in exterior.

Faceti mai multe probe regland volumul de la “+” pt mai tare respectiv “-” pt mai incet si puneti pe cineva sa stea langa dv si sa verifice daca se aude in exterior schimband in acelasi timp si locul si pozitia pe corp a cutiutei. Daca tineti cutiuta pe umar lasati volumul mai incet iar daca o tineti  in buzunar la piept dati la maxim.

Pentru a nu se auzi in exterior trebuie sa gasiti un echilibru intre pozitia cutiuteti pe corp – volumul setat de dv la cutiuta – si pozitia capului dv fata de cutiuta dupa cum am descris mai sus.

Faptul ca puteti regla volumul fara a fi nevoie sa aveti acces la dispozitiv in timpul utilizarii prin inclinarea capului respectiv apropierea urechii in care se afla microcasca de cutiuta GSM pentru un volum in ureche mai tare si respectiv indepartati urechea de cutiuta pentru un volum mai mic reprezinta un foarte mare avantaj deoarece in diferite situatii este nevoie de un volum mai mare iar in alte situatii un volum mic

error: Content is protected !!