Manual de Utilizare Cutiuta GSM cu Casti Microvibratii

Cum se foloseste Cutiuta GSM cu Casca cu Microvibratii

Urmareste Clipul cu Atentie!

Pentru a te bucura de avantajele utilizarii cu succes a unui asemenea dispozitiv, te rugam sa vizionezi si sa urmezi cu atentie sfaturile din acest Manual de utilizare cutiuta GSM cu casti Microvibratii in format video!

Nerespectarea instructiunilor, in primul rand poate duce la nefunctionarea corespunzatoare atunci cand ai nevoie de dispozitiv si chiar la pierderea garantiei acestuia!

Manual Utilizare Versiune Anterioara 2022

Daca nu ai gasit informatia necesara in Manualul de utilizare nou 2023, poti urmari si versiunea anterioara din 2022.

Situatii posibile intalnite

Cutiuta GSM cu casca NU se incarca

Daca atunci cand pui Cutiuta gsm cu casca fara fire la incarcat ledul nu incepe sa clipeasca, pot fi mai multe cauze. Urmareste clipul video alaturat inainte de a ne contacta si de a trimite produsul in Service/Garantie.

Manual de utilizare cutiuta GSM cu microvibratii – Incarcarea Acumulatorului

Incarcarea se poate face atat la orice PC sau Laptop cat si de la incarcatoarele de priza cu port USB. Durata de incarcare variaza in functie de puterea incarcatorului si cat de consumat e acumulatorul cutiutei gsm, anume:  La Laptop sau PC – intre 2 si 4 ore, la incarcatoarele de priza – aprox 2 ore. Tineti la incarcat atat timp cat ledul albastru lateral clipeste intermitent. Incarcati la maxim acumulatorul cutiutei GSM pt a avea autonomie cat mai mare si pentru a nu se auzi intrerupt. Daca ledul albastru clipeste de cateva ori dupa care ramane aprins inseamna ca acumulatorul este deja incarcat la maxim. Acumulatorul NU trebuie formatat.

Manual de utilizare cutiuta GSM cu microvibratii – Autonomia Acumulatorului

Autonomia acumulatorului poate varia in functie de volumul audio setat si de nivelul semnalului GSM in acel loc, mai exact autonomia scade o data cu marirea volumului si daca semnalul este slab in acea zona. Este recomandat  sa fixati cutiuta cat mai sus(cu cat e mai aproape de ureche se aude mai tare, nefiind necesar sa mariti volumul si astfel mariti timpul de utilizare). Spre exemplu in zone cu semnal GSM slab si daca dati volumul la maxim autonomia poate scade chiar si cu 50%.

Pentru a prelungi autonomia acumulatorului tineti cutiuta GSM mai aproape de microcasca(exact sub brat de exemplu) si astfel puteti da volumul mai mic(bateria va dura mai mult)

 

Cand apelezi Cutiuta GSM iti raspunde Robotul/Mesageria Vocala

Daca atunci cand apelezi numarul SIM din Cutiuta GSM cu casca de fara fire iti intra mesageria vocala/raspunde robotul de fiecare data, urmareste sfaturile din Manual de Utilizare Cutiuta GSM cu casti Microvibratii in format video inainte de a ne contacta si trimite dispozitivul in Service/Garantie.

Daca atunci cand apelati numarul cartelei din cutiuta GSM va raspunde robotul ca si cum telefonul(cutiuta) ar fi inchisa cu toate ca a-ti pornit cutiuta si ledul rosu a luminat 1..2 secunde continuu (daca clipeste inseamna ca era pornita si ati inchis-o) exista doar 4 cauze:

  • NU ati dezactivat codul PIN – NU este suficient doar sa introduceti codul PIN la pornire cand puneti cartela pe un telefon obisnuit. Trebuie sa intrati in meniul telefonului la Setari – Setari de siguranta – Solicitare Cod PIN (deoarece difera de la un model si producator de telefoane la altul trebuie sa cautati in meniu – nu e la fel la toate)si sa dezactivati codul PIN!
  • Nu va citeste cartela SIM: Ati folosit cartele cu adaptor la care suprafata cartelei nu este neteda si acele buze care raman iesite in afara putin vor agata la un moment dat pinii de contact care citesc cartela si ii va deplasa, indoi sau chiar rupe si astfel cartela nu va mai fi citita de dispozitiv, e ca si cum nu ati avea cartela! ATENTIE!
  • Nu este semnal in zona respectiva
  • Nu apelati numarul cartelei din dispozitiv – posibil sa fi notat gresit VERIFICATI!

Daca se inchide apelul in timpul utilizarii

Daca se intampla ca apelul sa se inchida in timpul utilizarii, urmareste clipul video pentru a afla ce trebuie sa faci in aceasta situatie.

Cand introduci cartela SIM in Cutiuta GSM, aceasta nu ramane in interior.

Daca atunci cand introduci cartela SIM in cutiuta GSM cu casca , aceasta nu ramane fixata in interior urmareste sfaturile din clipul urmator inainte de a ne contacta si trimite dispozitivul in Service/Garantie.

Daca respectati intocmai ca in poza pozitia de introducere a cartelei in dispozitiv, cartela va ramane in interior datorita sistemului cu autoblocare.

Trebuie sa impingeti cu unghia sau cu un obiect: o pila de unghii, o penseta pt pensat, un cutit dar nu cu varful foarte ascutit, etc pana auziti un click. Acest click se va auzi in momentul in care cartela este impinsa pana in capat(pana nu mai are unde sa se duca in spate). Uneori daca faceti aceasta operatiune cu unghia care nu este suficient de mare este posibil sa nu aveti cum sa impingeti pana la capat cartela si sa nu ramana cartela in interior. Daca nu reusiti cu unghia ajutati-va cu un obiect ceva nu foarte ascutit.

Nu forta Cartela SIM la introducerea in dispozitiv!

Sub nici o forma NU fortati cartela sa ramana blocata inauntru impingand cu putere cand considerati ca a ajuns in capat. Puteti rupe sistemul de autoblocare al cartelei.

Tot procedeul de introducere si blocare a cartelei trebuie sa decurga lin fara a forta cartela. Daca atunci cand impingeti cartela si aceasta intra aproape in intregime in dispozitiv dar aproape de capat nu mai inainteaza brusc si ramane cativa mm in exterior inseamna ca ati introdus gresit cartela – NU fortati!!!! Vezi poza cu pozitia cartelei si introdu-o in pozitia corecta.

Pentru scoaterea cartelei impingeti pana cand auziti un click apoi cartela se deblocheaza si este scoasa automat. Nu dati drumul brusc la cartela. Sistemul de autoblocare se poate rupe. Scoateti cartela progresiv si lent. Ruperea sistemului de autoblocare a cartelei SIM reprezinta o cauza a neutilizarii corespunzatoare a dispozitivului si NU tine de garantie.

Daca in casca cu microvibratii: Nu se aude nimic sau se aude incet sau sunetul nu este clar

Daca in casca cu microvibratii nu auzi nimic sau daca se aude foarte incet, sau daca sunetul se aude infundat/cu distorsiuni, urmareste cu atentie clipul video alaturat inainte de a ne contacta si trimite dispozitivul in Service/Garantie.

Daca casca cu microvibratii nu sta pe timpan si cade

Daca atunci cand vrei sa folosesti o casca cu microvibratii, aceasta nu sta in ureche, se desprinde si nu mai auzi nimic, urmareste clipul video urmator pentru a vedea ce poti sa faci in astfel de situatie.

Manual de Utilizare Cutiuta GSM cu casti Microvibratii

În Cutiuta GSM cu casca cu microvibratii se introduce o cartelă SIM obişnuită cu număr. Când se apelează de pe orice telefon (fie el şi fix) numărul cartelei SIM din interior, Cutiuta GSM va răspunde automat şi va începe să transmită la casca din ureche ce vă vorbeşte cel care va apelat.

În acelaşi timp Cutiuta GSM are şi un microfon foarte sensibil. Acest microfon captează şi cele mai slabe sunete, deci cel de acasă aude ce se întâmplă în sala de examen(îi poţi şopti subiectele).

Dacă examenul este foarte exigent şi nu poţi şopti subiectele atunci ai nevoie de o cameră video in nasture ce trimite LIVE imagini cu subiectele.

De unde ştie cel care îţi dictează când să te sune? Este o întrebare foarte bună, iar răspunsul e simplu. Cunoscând ora la care începe examenul, stabileşti cu persoana care îţi dictează să te sune la ora respectivă. Poţi porni şi ascunde cutiută de acasă. Vei efectua un apel de probă pt a te asigura că totul funcţionează bine.

După ce închizi acest apel de probă Cutiută GSM va rămâne în stare de aşteptare. Nu-ţi fă griji, acumulatorul se va consuma foarte foarte puţin în starea de aşteptare.

Manual de utilizare cutiuta GSM - Utilizare Simpla in 5 Pasi:

Pas 1

Cutiuta GSM cu casca cu microvibratii va trebui încărcată. O lumină roşie sau albastră va clipi atât timp cât cutiuta gsm se încarcă. După terminarea încărcării, ledul va rămâne aprins. Se va scoate de la încărcat exact înainte de a pleca la examen. Deoarece cutiuta gsm se poate descărca câte puţin chiar daca nu o foloseşti.

Pas 2

Pune cartela SIM care urmează să o introduci în Cutiuta GSM într-un telefon. Verifică dacă codul PIN este dezactivat! Dacă nu este, dezactiveaza-l din setările de siguranţă ale telefonului mobil.

Acest pas este unul foarte important deoarece Cutiuta GSM cu casca cu microvibratii nu are tastatura, deci nu poţi introduce codul pin al cartelei.

Aceasta va porni dar cartela având cod de siguranţă nu se va putea înregistra în reţeaua GSM şi deci când persoana care te ajută va apela numărul cartelei SIM va răspunde robotul.

Acest pas trebuie făcut o singură dată – codul o dată dezactivat va rămâne dezactivat până când vei dori tu să îl activezi înapoi.

Pas 3

Pune cartela SIM în cutiuta GSM cu casca cu microvibratii. Apăsă scurt butonul de SOS/RESET. După care ţine apăsat butonul de ON/OFF preţ de 7-8 secunde. Se va aprinde o lumină roşie sau albastră de câteva ori preţ de câteva secunde. După care toate luminile vor rămâne stinse pe toată durata utilizării.

După ce luminile sau stins poţi apela numărul cartelei SIM.

ATENŢIE: Verifica numărul cartelei SIM să fie notat corect!

Pas 4

Pune colierul in jurul gatului si alege care casca de tip magnet doresti sa folosesti. Poti face mai multe teste si sa alegi casca cu care te impaci tu mai bine.

Pas 5

Persoana care te ajută va apela numărul cartelei SIM. Cutiuta gsm cu casca cu microvibratii va răspunde automat la apel şi va transmite sunetul în cască. Cutiuta gsm are şi microfon, deci cel de acasă aude ce se întâmplă în sala de examen sau îi poţi şopti subiectele. Apelul se poate încheia atât de cel care te ajuta cât şi de tine apăsând scurt pe butonul ON/OFF.

Siguranta in utilizare

Atentie: castile cu microvibratii nu sunt altceva decat niste bucati de magnet si nu sunt omologate pentru a fi introduse in ureche. Utilizarea lor poate avea efecte negative asupra timpanului – il poate deteriora! Utilizarea acestor sisteme cu microvibratii se face pe raspunderea fiecaruia!

Efecte adverse asupra sanatatii pe timp indelungat

Astfel de sisteme se utilizeaza de catre studenti inca de prin anii 2004. De atunci si pana acum nu am auzit pe nimeni care sa ramana fara auz din cauza acestor dispozitive de tip magnet, insa au fost destule cazuri cand datorita faptului ca utilizatorul avea ceara in ureche nu a mai putut scoate bucatile de magnet si au ajuns la urgente: unii au scapat usor dar au fost si cateva cazuri cand au fost sedati si operati. Recomandam a se evita utilizarea acestor casti si daca o faceti o faceti strict pe raspunderea dumneavoastra! Utilizarea in continuare a acestui sistem implica ca ai luat la cunostinta de riscuri, le-ai inteles pe deplin si ti le asumi in totalitate.

Fiecare in parte are anatomia lui(canalul auditiv difera de la o persoana la alta) si de aceea majoritatea persoanelor pot folosi fara probleme acest tip de dispozitiv, totusi o mica parte se confrunta cu probleme de genul nu aud nimic sau nu mai reusesc sa scoata microcasca din ureche. Aceste cazuri sunt sub 1% si in mare parte se datoreaza excesului de ceara din ureche sau pentru ca isi pun 2..4 microcasti in aceeasi ureche (punandu-le pe rand sunt mici dar in ureche se atrag se unesc marindu-si volumul si ocupand tot canalul auditiv nu le veti mai putea scoate)

De aceea sub nici o forma nu puneti mai mult de o cascuta in aceeasi ureche si curatati-va bine de ceara ori dv singuri folosind de exemplu un audispray ori apelati la un medic orl-ist.

                Exista persoane care din cauza anatomiei proprii sau a problemelor cu urechile nu reusesc sa fixeze casca pe timpan, totusi aceste cazuri sunt sub 1% si nu recomandam sa se insiste deoarece exista posibilitatea ca microcasca sa fie scoasa foarte greu. Pentru aceste persoane singura solutie o reprezinta “casca japoneza” care este suficient sa fie introdusa in ureche cat sa nu se observe, nemaifiind nevoie ca microcasca sa ajunga pe timpan. Castile japoneze desi sunt mai scumpe au urmatoarele avantaje: nu raman niciodata blocate in ureche, nu mai aveti nici un fir pe corp, sunet mai clar si mai puternic.