Manual de Utilizare Camera Video in Nasture S3 Pro

Pas 1 Incarca Acumulatorul

Cum se Incarca Acumulatorul Camerei Video

Ai un scurt video in care poti vedea cum se incarca corect acumulatorul camerei tale video in nasture.

Acumulatorul se scoate din husa si cu un cablu TypeC se pune la incarcat. Se tine pana cand ledul rosu se va stinge si se va aprinde unul albastru. Incarcarea poate dura intre 1 si 10 ore.

 • Nu folositi incarcatoare super rapide de 25-45w cu 5A(scrie pe ele).
 • Nu folositi cabluri de incarcare ce au mufa TypeC in ambele capete!

Tine cont ca daca ai o camera la care folosesti un mini Router 4G pentru a da acces la internet camerei tale si acesta va trebui pus la incarcat! Daca folosesti propriul telefon mobil cu functia de hotspot nu uita sa il pui si pe acesta la incarcat!

Este recomandat sa evitati sa porniti camera cat timp bateria este pusa la incarcat, altfel bateria se va incarca foarte greu – energia se va duce la camera si mai putin la procesul de incarcare a acumulatorului.

baterie camera copiat

Pas 2 Instalarea Aplicatiei

Atunci cand achizitionati camera, veti primi un link de descarcare a aplicatiei dedicate pentru camera ta. Descarca aplicatia din acel link si pastreaza kitul de instalare. Kitul de instalare va functiona cu o licenta ce se activeaza automat si va functiona pe maxim 5 calculatoare.

icontrol-pro

Aplicatia i-Control Pro ruleaza momentan pe orice versiune de Windows 7 – 11 pe 32 sau 64. Nu functioneaza pe MAC si nici pentru dispozitive mobile Android/IOS. Deci nu o cautati in Magazin Play sau AppStore.

 • Nu instala pe mai mult de 5 calculatoare, altfel camera se va dezactiva si va trebui trimisa in service pentru resoftare!
 • Daca instalezi pe 2-5 calculatoare incearca sa te conectezi la camera pe rand si nu de pe doua calculatoare diferite in acelasi timp!

Detalii despre link-ul pe care il primesti:

 • a nu se da cautare pe google!! Se tasteaza sus direct in bara de adresa!
 • Daca apara ca fisier suspicios se da keep/pastreaza
 • La instalare daca zice ca aplicatia nu este de incredere se da “more detail” si ruleaza oricum.
 • Antivirusul AVG posibil sa il vada ca virus. Astfel aveti doua optiuni:
  • Ori dezinstalati antivirusul si instalati oricare altul
  • Ori adaugati folderol unde s-a instalat aplicatia la exceptii

Acest lucru se intampla deoarece aplicatia nu are semnatura digitala a unei companii. Nu va faceti probleme, aplicatia este sigura. Desigur este alegerea fiecaruia, daca nu aveti incredere, instalati-o pe un laptop/pc pe care nu aveti informatii importante.

Pas 3 Ofera acces la Internet Camerei Tale

Acest pas este unul important. Nu este complicat insa este adesea trecut cu vederea si daca este ignorat poate duce la erori cand vrei sa te conectezi la camera. Indiferent ce model de camera Video ai avea, exista doar 3 moduri de a da acces la internet camerei tale:

 • Faci Hotspot cu Telefonul
 • Folosesti un mini Router portabil 4G\5G
 • Camera ce au modul GSM 

In functie de modelul de camera achizitionat te incadrezi in una dincele 3 situatii mai sus mentionate. Indiferent ce vei alege trebuie sa stii ca nu exista diferente de performanta la camera. Doar ca Mini Router-ul 4G este mai mic decat un telefon mobil si il vei ascunde mai usor undeva la tine, nu te poate suna/deranja nimeni – nu poate suna RO Alert. Routerul sau Telefonul trebuie sa il ai ascuns la tine.

Retine ca distantele sunt:

 • Intre Camera in Nasture si Telefon\Router – maxim 2-4 metri distanta,
 • Intre Router/Telefon si PC/Laptop(persoana care te ajuta) – nelimitat.

3.1 Daca Folosesti propriul telefon

Daca ai primit un mini Router(Huawei alb de regula) in colet, poti sari acest pas. Routerul nu se ofera gratuit si deci daca nu este in colet inseamna ca ai ales modelul fara router mai ieftin.

Routerul ar trebui sa fie asemanator cu cel din poza urmatoare!

router-wireless-huawei-3s-1-1658227824 (1)

Nu uita sa incarci bateria telefonului mobil, sa ai o optiune cu internet activa si sa il dai pe profil silentios. Din experienta, telefoanele iPhone sunt mai greu de configurat meniul de Hotspot Mobil si de aceea daca se poate evita recomandam sa utilizati orice telefon cu Android.

Urmareste Ghidul video din materialul urmator

Urmeaza cu atentie sfaturile prezentate in acest ghid video pentru a invata cum se utilizeaza dispozitivul. Fa cat mai multe teste pentru a te obisnui cu modul de functionare.

Cum sa faci hotspot cu un Telefon Android

Cum sa faci hotspot cu un Telefon IOS

3.2 Daca folosesti un mini Router

Daca ai primit un mini Router(Huawei alb de regula) in colet, urmeaza pasii urmatori. Routerul nu se ofera gratuit si deci daca nu este in colet inseamna ca ai ales modelul fara router mai ieftin.

Routerul ar trebui sa fie asemanator cu cel din poza urmatoare!

router-wireless-huawei-3s-1-1658227824 (1)

Urmareste Ghidul video din materialul urmator

Urmeaza cu atentie sfaturile prezentate in acest ghid video pentru a invata cum se utilizeaza dispozitivul. Fa cat mai multe teste pentru a te obisnui cu modul de functionare.

3.2.1 Incarca Mini Routerul Primit

Prima data va trebui sa incarci routerul primit. Cu un cablu Micro USB se va tine la incarcat pana cand ledul de la baterie nu va mai clipi. Cand bateria este pe sfarsite ledul de la baterie va lumina rosu. Gasiti mai multe detalii despre modul de incarcare in manualul din cutia Routerului.

3.2.2 Pune o cartela SIM in Router si Porneste Routerul

Inainate de a porni routerul verifica sa fie oprita camera video in nasture! Poti pune orice cartela din orice retea GSM.

 1. Retine ca intai trebuie sa pui cartela pe un telefon si sa verifici ca la pornirea telefonului sa nu ti se solicite cod de Securitate(dezactiveaza-l din setari daca iti este cerut – altfel routerul nu va citi cartela din cauza codului PIN).
 2. Trebuie sa ai internet activ pe cartela. O optiune de 5-6 euro este sufficient.

Ideal ar fi ca acolo unde vrei sa folosesti camera sa faci un test: sa verifici cu telefonul pe ce retea(Telekom, Orange, Vodafone, etc) ai semnal 4G mai bun si cartela respective o vei folosi. Un semnal bun inseamna imagini de calitate primite in aplicatie!

3.2.3 Asteapta neaparat 1-2 minute!

Este important ca sa verifici inainte de a porni routerul sa ai camera video in nasture oprita. Dupa ce ai pornit mini Routerul asteapta minim 1-2 minute inainte de a porni camera in nasture!

3.2.4 Porneste camera

Nu porni camera intai si apoi routerul si neaparat dupa ce ai pornit routerul asteapta 2 minute si apoi porneste camera!! Pune mufa de la baterie in camera si apasa butonul de siguranta de pe baterie. Daca tii camera cu nasturele in sus si mufa de alimentare spre tine, in stanga vei vedea un led Rosu aprins si dupa aprox 5 secunde de la pornire un led verde clipind.

Daca dupa 10-20 sec ledul verde nu clipeste, opreste camera, asteapta 5-10 secunde si reporneste din nou.

3.2.5 Asteapta alte minim 3-4 minute!

Este neaparat necesar sa  asteptati putin ca mini camera sa porneasca si sa se conecteze la internet. Trei-patru minute sunt suficiente de regula. Abia apoi incercati sa va conectati la camera din aplicatie.

3.2.5 Pas 8 Porneste aplicatia, introdu codul UID si apasa conectare

Retine ca fiecare camera are un cod unic UID de conectare. Il vei primi in colet o data cu link-ul de descarcare a aplicatiei. Pastreaza atat kitul de instalare cat si codul unic UID pentru camera ta.

 • Incearca sa nu te conectezi la camera in acelasi timp de la mai multe calculatoare. O poti face de la maxim 5 dar pe rand.
 • Nu depasi numarul maxim de 5 calculatoare pe care vei instala aplicatia.

Verifica daca ledul verde de la camera clipeste, de acolo unde intra firul de la baterie. Acel led verde va trebui sa clipeasca constant cam o data pe secunda. Cand pornesti camera se va aprinde rosu initial, apoi rosu va ramane aprins sau va clipi iar verde va trebui sa clipeasca dupa aproximativ 5 secunde o data pe secunda.

 • Daca se aprinde doar rosu si verde nu incepe sa clipeasca dupa 10-20 secunde, opreste camera si reporneste-o.
 • Daca verde nu clipeste nici dupa mai multe reporniri ale camerei, contacteaza departamentul de service – nu te mai chinui sa te conectezi din aplicatie pt ca nu va functiona!
 • daca se aprinde rosu putin si apoi se stinge, pune bateria la incarcat sau incearca sa alimentezi camera din alta sursa – orice baterie externa obisnuita de incarcat telefoanele mobile(minim 1A).

Urmareste ledul verde cu atentie! Din moment ce ai pornit camera, dupa max 5 sec ledul verde va trebui sa clipeasca constant o data pe secunda:

 • Daca acest lucru se intampla si aplicatia nu se conecteaza la camera exista doar un singur motiv: camera nu are internet – verifica sursa de internet!
 • Daca ledul verde clipeste constant o data pe secunda si nu face pauze scurte de 3-4 secunde camera nu este defecta – nu are nimic! Daca nu va puteti conecta din aplicatie ori nu exista net la camera, ori la calculator ori codul uid nu este de la camera dv.
 • Daca ledul verde clipeste dupa cum am descris mai sus, va rugam sa nu sunati in service “nu se conecteaza”! Nu suntem furnizor de internet!

3.3 Iti poti cumpara singur un mini Router

Tine cont ca daca alegi sa iti cumperi singur un router si achizitionezi doar camera de la noi pentru ca e mai ieftina, va trebui sa te descurci singur cu configurarea routerului.

Poti folosi cam orice mini Router 4G sau daca e 5G e si mai bine. Tot ce conteaza este sa faci o retea WiFi pe 2.4Ghz ce are numele: net caffe si parola: copiat2019 In functie de marca si model, interfata de configurare difera si va trebui sa consulti manual de utilizare al Routerului pentru a-l configura.

Situatii posibil intalnite

Camerele noastre sunt printre cele mai calitative de pe piata. Sunt atent verificate inainte de a fi expediate. De aceea posibilitatea ca sa primesti un produs defect este 0!!! Functionarea dispozitivului este conditionata si de utilizarea corespunzatoare a sistemului si a sti ce sa faci cand intalnesti o situatie neprevazuta.

Din cauza volumului mare de lucru ne este imposibil sa oferim ajutor la toti utilizatorii prin telefon. In plus prin telefon este greu si dureaza foarte mult sa identificam cauza problemei semnalate. Apoi daca trimiti produsul la noi in service va dura minim 3-4 zile pana sa il primesti inapoi iar daca se dovedeste ca problema este din utilizarea neconforma veti plati si transportul dus-intors. Tine cont ca peste 99.9% din problemele care pot sa apara sunt din cauza ca utilizatorul nu urmareste ghidul video si sare anumiti pasi.

De aceea venim cu aceste situatii intalnite pentru a incerca sa rezolvati mai rapid posibila problema aparuta. Retine ca aceste situatii sunt rare, insa ele pot sa apara daca produsul nu este folosit cum trebuie.

Aplicatia i-Control Pro da eroare la pornire

Aplicatia i-Control Pro - cum se utilizeaza

Daca aplicatia nu se conecteaza la camera

Daca atunci cand vrei sa te conectezi la camera, aplicatia iti da mereu o eroare ca nu se poate conecta, urmareste cu atentie urmatorul material video.

Dupa ce pornesti camera, verifica daca ledul verde de la camera clipeste constant o data pe secunda si eventual opreste si reporneste camera daca ledul verde nu incepe sa clipeasca dupa 10 sec de la pornire. Dupa ce ai pornit camera, asteapta minim 2-3 minute inainte de a incerca sa te conectezi din aplicatie la camera.

Verifica daca codul UID este introdus corect de pe foaia pe care ai primit-o. Este suficient sa ai chiar si o singura litera gresita si va da eroare la conectare.

Verifica daca calculatorul cu care incerci sa te conectezi la camera are acces la internet. Fa un speed test sa verifici calitatea conexiunii: intra pe o fereastra de internet, scrie www.speedtest.net si fa un test de viteza. Trebuie sa ai minim 20 mb/sec atat la download cat si la upload. Daca ai mai putin, fa cumva sa ai acces la o conexiune mai buna la internet. Exemplu ce poti face: daca stai pe wifi  mergi cu laptopul mai aproape de router; nu sta cu laptopul conectat la un hotspot facut cu telefonul si mai degraba conecteaza-te la o retea fixa(fibra/cablu) de internet din casa.

Daca faci hotspot cu Telefonul, verifica daca camera este conectata la telefonul mobil. Daca nu este conectata, verifica daca camera este pornita si daca ledul verde de la camera clipeste constant  fara sa faca pauze de 3-4 secunde. Daca clipeste constant verifica daca numele retelei este net caffe si parola copiat2019 Atentie camera merge doar pe retele WiFi 2.4Ghz. Daca aceste date sunt corecte si ledul verde clipeste constant, nu prea exista motiv ca mini camera sa nu se conecteze la hotspotul telefonului tau mobil. Ai putea sa te conectezi cu un laptop sau cu un telefon mobil la aceasta retea net caffe si sa verifici daca internetul functioneaza. Poti si este recomandat sa faci un speed test sa testezi si viteza retelei net caffe de la camera – aici viteza de upload trebuie sa fie cat mai mare (minim 15mb/sec recomandat 20mb/sec) iar cea de download la fel minim 20mb/sec. Daca ai laptop intra pe www.speedtest.net sa faci speed test. Daca ai telefon descarca aplicatia OOKLA.

Video Live nu porneste sau porneste si se opreste imediat

Daca atunci cand pornesti imaginile Live in timp real, butonul revine automat in pozitia de off dupa un timp foarte scurt, sau daca fereastra de live se deschide dar dupa un timp scurt se inchide, urmareste clipul video urmator pentru a vedea ce poti face daca esti in aceasta situatie.

Daca fereastra de Live nu se deschide si butonul revine automat in pozitia de oprit: incearca de mai multe ori si selecteaza un nivel mai mic de calitate de sub butonul de pornire video live. Daca tot nu functioneaza, inchide aplicatia, reporneste aplicatia si incearca sa te conectezi din nou la camera. Opreste camera, asteapta cateva secunde si reporneste camera. Inchide aplicatia, redeschide aplicatia, asteapta minim 3 minute si incearca sa te conectezi din nou la camera.

Daca freastra se deschide dar se inchide in scurt timp: incearca sa selectezi un nivel mai mic de calitate de sub butonul de pornire live. Fa un test de viteza atat la calculatorul cu care incerci sa te conectezi la camera cat si la reteaua wifi net caffe la care camera este conectata.

Video pe Live sau Pozele sunt in ceata/Nu se vad clar

Cand imaginile Live sunt neclare sau daca pozele primite se vad in ceata, urmareste cu atentie clipul video urmator sa vezi ce poti face daca esti in aceasta situatie.

Daca pozele primite sunt in ceata este pentru ca in primele 12 secunde dupa ce ai apasat butonul de Poza 4k nu trebuie sa misti camera. 

Daca Live Video este in ceata, incearca sa faci miscari mai lente. Camera face focus o data la 3 secunde si daca te misti energic camera nu mai apuca sa tina pasul cu cat de repede te misti tu.

Daca desprinzi nasturele de pe camera NU incerca sa lipesti singur(a) nasturele! Daca e urgent, incearca sa folosesti camera fara nasture(eventual in maneca) si dupa ce trece perioada trimite camera la noi!

Cand pornesti Live fereastra de live, aceasta porneste dar se vede doar Negru Complet

Atunci cand vrei sa primesti imagini in timp real si pornesti fereastra de Live, aceasta se deschide dar se vede doar negru in ea, urmareste clipul video urmator pentru a vedea ce poti sa faci daca se intampla acest lucru.

Cand pornesti Live Video, imaginile au Lag/ intarziere mare sau video nu este fluent

Atunci cand vrei sa primesti imagini in timp real si pornesti fereastra de Live, imaginile ajung cu intarziere mare sau video nu este fluent, se vede in trepte sacadat.

Acest lucru se intampla din cauza faptului ca viteza la internet este prea mica. Inainte de a porni Live Video, redu din nivelul calitatii video de sub butonul de pornire. Retine ca viteza la internet este important sa fie cat mai mare atat la calculatorul unde primesti imaginile cat si la camera.

Daca folosesti un laptop si esti conectat la internet prin Wifi-ul din casa, stai langa router si incearca sa eviti sa ai ca sursa de internet hotspot de la telefon(Foloseste o retea fixa din casa fibra-cablu).

La camera ideal ai fi sa verifici inainte de utilizare pe ce retea GSM ai semnal mai bun in zona, sa macar pe langa zona unde urmeaza sa utilizezi sistemul.

Ledul Verde nu Clipeste - Ledul Rosu sta aprins/Nu porneste (de la camera si NU de la Router!)

Daca atunci cand pornesti camera S3 Pro observi ca ledul verde nu clipeste si doar cel rosu sta aprins continu sau daca nici macar ledul rosu nu se aprinde, ce poti sa faci?

Cum verifici daca Camera este conectata la Hotspot-ul Telefonului tau

Daca faci hotspot cu un telefon mobil Android sau iOS, vezi cum poti verifica daca camera este conectata la telefonul tau.

Cum verifici daca Camera este conectata la mini Router

Daca faci hotspot cu un telefon mobil Android sau iOS, vezi cum poti verifica daca camera este conectata la telefonul tau.

Cum verifici viteza la internet la calculatorul cu care te conectezi la camera

Atunci cand trimiti/primesti imagini video Live, ai nevoie de o conexiune buna la internet. Imaginile video in timp real inseamna o cantitate mare de date trimisa/primita in fiecare secunda. Trebuie sa ai minim 20mb/sec  Upload si Download

Verifica daca calculatorul cu care incerci sa te conectezi la camera are acces la internet. Fa un speed test sa verifici calitatea conexiunii: intra pe o fereastra de internet, scrie www.speedtest.net si fa un test de viteza. Trebuie sa ai minim 20 mb/sec atat la download cat si la upload. Daca ai mai putin, fa cumva sa ai acces la o conexiune mai buna la internet. Exemplu ce poti face: daca stai pe wifi dute cu laptopul mai aproape de router; nu sta cu laptopul conectat la un hotspot facut cu telefonul si mai degraba conecteaza-te la o retea fixa(fibra/cablu) de internet din casa.

Cum verifici viteza la internet la reteaua net caffe a camerei

Atunci cand trimiti/primesti imagini video Live, ai nevoie de o conexiune buna la internet. Imaginile video in timp real inseamna o cantitate mare de date trimisa/primita in fiecare secunda. Trebuie sa ai minim 20mb/sec  Upload si Download

Ai putea sa te conectezi cu un laptop sau cu un telefon mobil la aceasta retea net caffe si sa verifici daca internetul functioneaza. Poti si este recomandat sa faci un speed test sa testezi si viteza retelei net caffe de la camera – aici viteza de upload trebuie sa fie cat mai mare (minim 15mb/sec recomandat 20mb/sec) iar cea de download la fel minim 20mb/sec. Daca ai laptop intra pe www.speedtest.net sa faci speed test. Daca ai telefon descarca aplicatia OOKLA.

Daca folosesti Mini Router iar ledul la semnal este Rosu

Ledul de la semnal de pe router nu trebuie sa stea aprins Rosu. Cel mai bine ar fi sa fie verde!

La inceput, cand il pornesti la semnal va fi verde dar va trebui sa ramana si dupa 1-2 minute tot verde. Daca se schimba in rosu inseamna ca ori nu ai semnal in acea zona pe reteaua GSM a cartelei care ai introdusa in Router. Sau cartela nu mai este valabila, nu are internet activat sau cartela are cod pin activ. Verifica codul pin sa fie dezactivat, schimba alta cartela din alta retea.

Daca ledul de la semnal nu e nici rosu nici verde(de regula portocaliu), inseamna ca semnalul este slab in zona in care te alfi.

Daca desprinzi Nasturele de pe camera

Daca nasturele se desprinde de pe camera, urmareste materialul video urmator pentru a vedea ce poti face.

Nasturele este prins destul de bine pe camera, insa daca vei forta atunci cand il pui la camasa, il poti desprinde de pe camera. Incearca sa alegi o bluza cat mai subtire si fa gaura la camasa suficient de mare cat sa intre usor nasturele si sa nu fortezi.

Daca il desprinzi NU folosi superglue sau Bizone pentru a-l lipi! Daca este urgent si nu este timp sa trimiti camera la noi in service, incearca sa folosesti camera fara nasture – pune-o in maneca si o vei scoate putin cand ai nevoie. Si dupa ce trece perioada trimite-o la noi in service. Nu lipi singur nasturele!

Cum se pune nasturele la Bluza

Atentie NU forta pentru a nu desprinde nasturele de pe camera!!!

Foloseste o camasa subtire! Mareste cu un cutter gaura de la bluza suficient de mult incat nasturele sa intre usor!

Cum sa setezi un Router de la 0 pentru camera ta

Cum sa setezi un router de la inceput pentru o camera video in nasture.

error: Content is protected !!