Manual de Utilizare Casca fara fir cu Colier Bluetooth

Cum se foloseste un sistem bluetooth cu casca fara fire

Aici poti vedea cum se utilizeaza corect un sistem cu colier bluetooth si casca fara fire de culoarea pielii.

Daca nu gasesti informatia necesara, poti urmari si manualul de utilizare pentru stick bluetooth cu casca fara fire versiunea 2022

Cum se pune colierul in jurul gatului

Atat cutiuta gsm cat si sistemul bluetooth au acelasi colier. Astfel fiind asemanatoare poti invata usor cum sa pui colierul la gat. Aici poti sa inveti cum sa pui colierul pe corp si sa il lipesti cu plasturi medicinali, in jurul gatului astfel incat sa nu se observe nimic suspicios prin haine.

Situatii posibil intalnite

Daca se aude incet in casca

Atat cutiuta gsm cat si sistemul bluetooth cu colier folosesc acelasi tip de casca si deci sfaturile din acest clip video iti pot fi de folos.  Daca in casca fara fire de culoarea pielii sunetul este slab – se aude foarte incet, urmareste cu atentie clipul video alaturat inainte de a ne contacta si trimite dispozitivul in Service/Garantie.

Daca se aude incet:

  • tineti colierul in jurul gatului si nu pus in alta parte
  • schimbati bateria de la microcasca
  • dati volumul la maxim de la telefon

Daca se aude incet si dupa ce ati verificat pasii de mai sus cel mai probabil a intrat ceara in microcasca si ori s-a infundat microcasca ori ceara (de regula cea lichida) a ajuns la membrana difuzorului si avand vascozitate mare a incleiat-o miscandu-se mai greu. Trebuie schimbata microcasca.

Daca sunetul in casca nu este clar - se aude distorsionat

Atat cutiuta gsm cat si sistemul bluetooth cu colier folosesc acelasi tip de casca si deci sfaturile din acest clip video iti pot fi de folos. Daca sunetul in casca nu este clar si se aude distorsionat, urmareste cu atentie clipul video alaturat inainte de a ne contacta si trimite dispozitivul in Service/Garantie

Daca se aude in exterior de la casca

Atat cutiuta gsm cat si sistemul bluetooth cu colier folosesc acelasi tip de casca si deci sfaturile din acest clip video iti pot fi de folos.. Daca atunci cand testezi dispozitivul, se aude si in exteriorul urechii tale, te rugam sa urmaresti clipul video urmator!

Trebuie neaparat sa dai volumul mai incet de la telefonul la care ai conectat dispozitivul bluetooth. Poti sa strangi colierul si sa il pui putin mai jos. Vei modifica distanta dintre casca si colierul bluetooth pana cand calitatea sunetului este buna si in acelasi timp sunetul nu se aude in afara urechii tale. Poti modifica volumul si modificand pozitia capului fata de locul unde ai pus dispozitivul cu colier bluetooth.

Simplu de Utilizat

Casca fara fire nu poate primi semnal direct de la telefon deoarece telefonul nu transmite semnal audio wireless ce poate fi receptionat de casca. Astfel Bluetooth-ul i-a vocea celui care iti sopteste de la telefon, o transforma in semnal compatibil cu microcasca si cu ajutorul antenei colier o transmite wireless catre microcasca.

Casca japoneza capteaza undele si le transmite in ureche. In acelasi timp Bluetooth-ul capteaza cu ajutorul microfonului sau intern toate sunetele invecinate si le trimite wireless la telefon. Telefonul le va trimite mai departe celui de acasa care asteapta.

Colier Bluetooth cu casca de copiat BH-107C

Este foarte simplu:
– pune bateria in casca iar apoi introdu-o in ureche,
– porneste sistemul bluetooth,
– activeaza conexiunea bluetooth de la telefon(compatibil cu orice telefon),
– da cautare de noi dispozitive si conecteaza sistemul de la telefon
– pune colierul in jurul gatului,
– apeleaza pe cel care iti sopteste inainte sa intri acolo unde urmeaza sa il folosesti,
– poti apela ultimul numar din lista presand pe bluetooth la baza gatului fara sa fie nevoie sa umbli la telefonul mobil,
– da telefonul pe sillent si ascunde-l undeva la tine,
– poti sopti – pe bluetooth, putin mai jos de baza gatului ai un microfon foarte sensibil – capteaza si soaptele!

Pas 1 Incarca dispozitivul bluetooth

Incarcarea se poate face cu orice tip de incarcator ce are cablu cu mufa MicroUSB. De regula puteti folosi orice incarcator de telefon mobil, mai putin de Iphone, dar si la orice USB de la Laptop, calculator PC de birou. Se poate incarca chiar si cu incarcatoarele Auto pt telefoane.

Dispozitivul vine incarcat foarte putin, doar pentru a face o proba. Tineti Bluetoothul la incarcat pana cand ledul rosu se va stinge .Cat timp lumina rosie e aprinsa inseamna ca incarcarea este in curs. Durata de incarcare poate varia in functie de cat de descarcata e bateria si poate ajunge undeva la maxim 3-4 ore, suficient pt o autonomie de aprox. 4-6 ore.

Astfel daca puneti la incarcat si dupa un timp foarte scurt se va stinge lumina rosie inseamna ca bateria era foarte putin descarcata si astfel procesul de incarcare completa a bateriei nu dureaza mult. Cu cat acumulatorul este mai descarcat cu atat durata de incarcare va fi mai mare(maxim 3..4 ore) Cand acumulatorul stickului este foarte descarcat ledul va lumina intermitent rosu.

Pas 2 Pune o Baterie 337 in casca

Bateria are 2 fete: pe o fata este complet neteda si are ceva scris pe ea iar pe cealalta are un cerculet pe margina. Tot timpul bateria va fi pusa in capac cu partea cu scrisul inspre capac iar cerculetul de pe margine inspre microcasca.

Modul Corect de introducere a Bateriei 337 in Microcasca

Microcasca Japoneza MC-2500 - casca de copiat

NU trageti de capac – capacul se desface prin invartire! Infiletati cu grija capacelul Microcastii. Daca imediat cum incepeti sa infiletati se blocheaza desfaceti si infiletati din nou. Infiletarea trebuie sa se desfasoare foarte usor, nu este necesar sa fortati. Cand puneti bateria in casca dupa ce ati fixat capacul este posibil sa ramana putin spatiu intre casca si capac(capacul nu se mai strange pana in capat) – acest lucru este normal!

Bateria microcastii va incepe sa se consume din momentul in care veti infileta capacelul, chiar daca dv nu veti folosi microcasca, de aceea este recomandat sa nu lasati bateria inauntru. Autonomia unei baterii este de aprox 3…4 ore de functionare. Bateria poate fi folosita de mai multe ori cu conditia sa nu o lasati in microcasca.

Microcasca se va introduce in ureche tot timpul cu partea ascutita inspre ureche. Se va impinge cu o penseta pana cand nu se va mai observa.Cand o veti scoate veti trage cu o penseta de acea antena micuta transparenta. Acea antena de pe casca nu are absolut nici un rol in functionarea microcastii si este pusa doar pentru a scoate casca din ureche. Unii clienti o scurteaza sau chiar o taie de tot pentru a se observa cat mai greu casca in ureche, dar atentie: nu veti mai avea de ce trage casca afara din ureche si astfel o veti scoate foarte foarte greu.

Casca are un zgomot de fundal(ca un fasait, un fosnet continuu) – acest lucru este normal, asta inseamna ca amplificarea microcastii functioneaza si casca este noua. Cu cat acest fasait de fundal este mai intens cu atat si vocea celui care va dicteaza va fi mai intensa. In timp intensitatea va scadea o data cu uzura microcastii pana cand nu se va mai auzi deloc – inseamna ca trebuie sa inlocuti casca!

Pas 3 Conectarea Sistemului BlueTooth la telefon

Sistemul trebuie resetat la prima utilizare. De pe butonul din mijloc resetati bluetoothul. Cand s-a aprins prima data ledul albastru, nu veti gasi Sticul pe telefon cand veti da cautare la Bluetooth. Acest lucru se intampla deoarece este special conceput sa ramana conectat cu ultimul telefon, dupa ce legatura s-a facut cu un telefon orice alt dispozitiv fie el telefon, laptop, scanner, etc, nu-l va putea gasi.

De aceea este necesar sa resetati dispozitivul cand vreti sa folositi stickul pe un alt telefon si acest lucru il faceti tinand apasat in plus cateva secunde dupa ce s-a aprins prima data ledul albastru si tineti in continuare apasat pana cand va incepe sa clipeasca albastru si rosu intermitent.

Daca doriti sa folositi acelasi telefon, nu mai este nevoie sa resetati legatura Bluetooth, veti tine apasat pe butonul de pornire pana cand se va aprinde prima data ledul albastru si veti lua imediat degetul de pe buton.

Intrati in meniul telefonului la setari – Bluetooth si dati cautare de noi dispozitive si va veti conecta la dispozitiv. In functie de model veti gasi B1 sau BT-001, etc. Veti accepta toate cerere de acordare acces pe care dispozitivul vi le solicita.

Pas 4 Pune colierul in jurul gatului pe sub haine

Colierul trebuie neapărat pus în jurul gâtului ca un lănţişor. Sub nici o formă nu puneţi colierul în altă parte, nu îl strângeţi grămadă şi îl puneţi mai jos, sub braţ, în buzunar, etc.

Pentru a masca (ascunde) mai bine colierul din jurul gâtului recomandăm să îl fixaţi pe corp cu leucoplast sau plasturi medicinali, NU cu scoci deoarece veţi transpira şi se va desprinde!

Colierul este destul de larg şi îl veţi poziţiona mai departe de conturul gâtului. Recomandăm utilizarea unei bluze închise la culoare (negru este perfect) şi cât mai subţire pentru a nu reduce din sensibilitatea microfonului, fără decolteu prea generos la doamne şi domnişoare.

Sub nici o formă nu tăiaţi acel colier! În cazuri excepţionale puteţi să îl puneţi în 2 şi eventual să îl băgaţi în interiorul gulerului de la o cămaşă având grijă că sub urechea în care puneţi microcasca să fie câţiva cm de colier, dar intensitatea sunetului în microcasca va scădea considerabil.

Veţi pune colierul în jurul gâtului în aşa fel încât BlueToothul să fie în faţă, la mijloc, în dreptul său puţin mai sus de piept, între sâni.

În momentul în care veţi fi apelat de cineva şi apăsaţi pe bluetooth (trebuie să nimeriţi butonul multifuncţional de pe bluetooth) telefonul va răspunde automat fără să aveţi acces la el. Dacă sunteţi într-o convorbire şi apăsaţi pe bluetooth, telefonul va închide apelul.

Dacă presaţi de 2 ori repede pe bluetooth, telefonul de unde este el va apela ultimul număr format de dv din listă.

Telefonul puteţi să îl aveţi fie asupra dv fie lăsat undeva maxim 5~10m de dv. într-o poşetă, mapa, bluza etc în cuier, la geam pe pervaz, pe catedră, etc

Ce nu trebuie facut

Neapărat să vă curăţaţi foarte bine în ureche înainte de a introduce microcasca – o veţi înfunda cu ceară şi se va auzi foarte încet iar în timp ceară va distruge circuitele interne.

  • Nu trageţi de capac – capacul se desface prin învârtire,
  • Nu vă faceţi probleme cu acel fâsait de fundal, este normal, asta înseamnă că microcasca funcţionează, când dispare, casca s-a defectat şi trebuie schimbată,
  • Nu folosiţi alte baterii decât cele 337,
  • Nu puneţi bateria invers în capac- veţi arde microcasca,
  • Nu puneţi colierul altundeva decât în jurul gâtului
  • Nu folosiţi scotchi pt a lipi Colierul- veţi transpira şi se va dezlipi,
  • Nu lăsaţi telefonul mai departe de 5 m sau în cel mai rău caz 10 m,
  • NU tăiaţi colierul pt a-l băga în guler !!!

Datorită tehnologiei folosite, dimensiunilor foarte mici, microcasca este foarte sensibilă şi de aceea încercaţi să nu o scăpaţi pe jos, să nu o ţineţi apropiată de câmpuri magnetice ori electromagnetice mari, şi foarte important să nu o înfundaţi cu ceară !

Daca nu auzi nimic

Verificati daca Stickul este conectat la telefon – la mai toate modelele apare un semn pe ecranul de lucru, iar la unele modele cum sunt Iphone in momentul cand sunteti in apel, dupa ce ce raspundeti, ori va raspunde,  selectati de pe ecran Bluetooth.

Verificati volumul setat de la telefon – la majoritatea telefoanelor chiar daca inainte volumul era dat la maxim dupa ce s-a facut legatura intre telefon si bluetooth volumul se comuta automat la jumate sau minim.

Verificati bateria microcastii si eventual inlocuiti-o

Colierul trebuie pus in jurul gatului

Daca se aude incet

    • Dati volumul telefonului mai tare dupa ce va raspunde ori raspundeti dv – la majoritatea telefoanelor chiar daca inainte volulmul era dat la maxim dupa ce s-a facut legatura intre telefon si Sistemul Bluetooth volumul se comuta automat la jumate sau minim.
    • Pune colierul in jurul gatului
    • Schimbati bateria Microcastii
    • puteti mari volumul prin apropierea urechii cu casca de colier
    • Claritatea si cat de tare se aude in casca din ureche depinde de volumul setat de dv. din telefon si de distanta intre casca si colier.
    • daţi volumul la maxim de la telefon după ce ai răspuns la apel NU înainte!!!
    • ţineţi urechea cu casca mai aproape de colier – aplecaţi capul înspre colier
    • încercaţi pe un alt telefon

Dacă se aude încet şi după ce aţi verificat paşii de mai sus cel mai probabil a intrat ceară în microcasca şi ori s-a înfundat microcasca ori ceară (de regulă cea lichidă) a ajuns la membrana difuzorului şi având vâscozitate mare a încleiat-o mişcându-se mai greu. Trebuie schimbată microcasca!

În mod normal în casca trebuie să se audă un foşnet(fâsâit) conţinu, un zgomot de fundal. Când Casca este nouă acel zgomot de fundal este destul de sesizabil. Când acest zgomot nu se mai aude sau se aude foarte încet trebuie să înlocuiţi casca!

Daca se aude in exterior

Cu cât ţineţi Colierul mai departe de cască(ureche) cu atât veţi auzi mai încet. Colierul se pune în jurul gâtului, aproape de ureche şi niciodată nu mai jos de piept. Deoarece la baza gâtului se afla un microfon şi cu cât e mai aproape de gură cel cu care comunicaţi vă va auzi şi înţelege mult mai uşor.

Da mai incet volumul din telefon, si/sau mareste cate putin distanta intre casca si colier(pune colierul putin cate putin mai jos, pe corp. Il poti lipi cu plasturi medicinali).

Faceţi mai multe probe reglând volumul de la “+” pt mai tare respectiv “-” pt mai încet şi puneţi pe cineva să stea lângă dv şi să verifice dacă se aude în exterior schimbând în acelaşi timp şi locul şi poziţia capului faţă de colier.

Pentru a nu se auzi în exterior trebuie să găsiţi un echilibru între poziţia capului faţă de colier şi volumul setat de dv din telefon după cum am descris mai sus.

Faptul că puteţi regla volumul fără a fi nevoie să aveţi acces la telefon în timpul utilizarii prin înclinarea capului respectiv apropierea urechii în care se afla microcasca de colier pentru un volum în ureche mai tare şi respectiv îndepărtaţi urechea de colier pentru un volum mai mic reprezintă un foarte mare avantaj. In diferite situaţii este nevoie de un volum mai mare iar în alte situaţii un volum mic şi cu siguranţă nu puteţi avea acces la butoanele de volum din telefon.

Dacă Casca începe să Piue puternic

Casca are un zgomot de fundal ca un foşnet conţinu. Acest foşnet este normal – înseamnă că microcasca funcţionează şi nu trebuie în mod normal să se audă în exterior. Rareori se întâmplă că microcasca să scoată în timpul utilizării un piuit ascuţit şi de intensitate mare – se poate auzi din exterior de la 0.5…1metru.

Acest lucru se poate întâmpla din următoarele cauze:

  • sub 0.1% din căşti, uneori, scot un piuit atunci când bateria este epuizată – Folosiţi baterii de calitate, originale pentru a evita situaţiile neplăcute. O baterie Originală trebuie să ţină minim 4 ore de funcţionare continuă. Schimbaţi bateria după fiecare utilizare. Bateria se consumă din moment ce ai pus-o în capac, chiar dacă nu foloseşti sistemul.
  • Nu scăpaţi casca pe jos: se va auzi foarte încet sau va începe să piue!
    Ceară din ureche dacă ajunge în interiorul căştii poate oxida circuitele şi uneori pot apărea sunete – piuituri. Pentru a lungi durata de viaţă a căştii şi pt a evita situaţiile neplăcute când casca începe să piue în timpul utilizarii este important să te cureţi foarte bine în ureche înainte de fiecare utilizare.

Daca auziti in ureche si pe altii din sala cum le dicteaza

Exista cazuri cand daca pe langa dv cineva foloseste un handsfree cu colier, din acela cu baterii de 9 v, sa auziti si ce-i dicteaza persoanei respective dar destul de incet….il auziti asa ca un ecou din departare. Cu cat cel care are acel dispozitiv e mai aproape de dv, il veti auzi mai tare. Este bine sa va feriti pe cat posibil de cei pe care ii stiti ca folosesc dispozitive clasice cu colier.

Daca se intampla sa mai auziti si pe altcineva procedati astfel: va veti apleca capul inspre umar, sau ridicati umarul spre ureche, pana cand cel care va dicteaza dv. acopera cu mult pe cel care ii dicteaza celeilate persoane.

Acest lucru se datoreaza principiului de functionare al microcastii japoneze, trebuie sa stiti ca absolut toate modelele de microcasca tip casca japoneza cu baterie in interior(fie ele mc100….MC2500) se comporta la fel si asta nu inseamna ca microcasca dv este defecta. Acest neajuns este un compromis pe care trebuie sa il faceti in momentul ce ati luat hotararea sa folositi un sistem cu casca japoneza

Activarea functiei de RASPUNS AUTOMAT la apel

Foarte multe telefoane au la setari – setari apeluri – functia de Raspuns Automat (Auto Answer)– pe care daca o activati, atunci cand veti fi apelat, in caz ca se va intrerupe apelul din oarecare motive, telefonul va raspunde automat dupa cateva secunde, fara sa fiti nevoiti sa mai faceti dv ceva.

ATENTIE: pe telefoanele cu Android functia este testata si functioneaza fara probleme doar cand aveti conectat sistemul bluetooth la telefon. Pe telefoane care nu sunt smart phone (fara sistem de operare) in functie de marca si model:

  • la unele functioneaza dar doar cand NU sunt setate pe Sillent(daca le setati pe sillent nu va mai raspunde automat – trebuie sa setati in profilul general, NU in sillent, ca sunet de apel o melodie fara nimic in ea si sa dezactivati vibratiile – astfel nu va vibra si melodia fiind fara sunet inregistrata nu se va auzi nimic in exterior, metoda este testata si functioneaza!) ,
  • la alte modele functia de raspuns automat este valabila doar cand conectati castile cu fir si nu este valabila si pentru casca bluetooth
  • la Iphone nu exista inca functia de Auto Answer

In functie de modelul si marca telefonului meniul difera si nu va putem spune exact cum sa activati aceasta functie. Trebuie sa o cautati, la Setari Apeluri o veti gasi sau la Accesorii – Set cu Casca.  Cautati pe YouTube sau pe GooGle pt telef. dv.

Aceasta optiune de raspuns automat este valabila doar daca telefonul dv. suporta aceasta functie. Cautati in meniu sau cautati pe net cum sa o activati.

error: Content is protected !!