fbpx

Manual de Utilizare Stick Bluetooth cu Casca Fara Fire

Cum se Utilizeaza Stick Bluetooth cu casca fara fire

Daca ai un sistem de tip stick bluetooth cu casca fara fire, urmareste clipul video pentru a vedea cum se utilizeaza acest dispozitiv.

Daca nu gasesti informatia necesara, poti urmari si manualul de utilizare pentru stick bluetooth cu casca fara fire versiunea 2022

Casca fara fire cu Bluetooth fara fire este un sistem nedetectabil, greu de bruiat, are dimensiunea jumatate cat degetul mic de la mana. Se pune in gulerul la camasa, pe umar cu un plasture, breteaua de la sutien, etc.

Telefonul poate fi asupra dv sau sa il poti lasa intr-o mapa, poseta, bluza in cuier. Poti raspunde, inchide apelul si reapela ultimul numar efectuat de pe telefonul mobil chiar daca nu aveti telefonul asupra ta.  Sistemul este discret, nu se vede, nu se aude nimic in exterior fara nici un fir pe corp.

Casca de copiat Bluetooth fara Fire

Situatii posibil intalnite

Daca se aude incet in casca fara fire

Tine cont ca stickul bluetooth si cutiuta gsm folosesc acelasi tip de casca si astfel sfaturile sunt aceleasi in acest caz. Daca in casca fara fire de culoarea pielii sunetul este slab – se aude foarte incet, urmareste cu atentie clipul video alaturat inainte de a ne contacta si trimite dispozitivul in Service/Garantie.

Daca se aude incet:

 • tineti stick-ul bluetooth mai aproape de ureche
 • schimbati bateria de la microcasca
 • dati volumul la maxim de la telefon

Daca se aude incet si dupa ce ati verificat pasii de mai sus cel mai probabil a intrat ceara in microcasca si ori s-a infundat microcasca ori ceara (de regula cea lichida) a ajuns la membrana difuzorului si avand vascozitate mare a incleiat-o miscandu-se mai greu. Trebuie schimbata microcasca.

Daca sunetul in casca nu este clar - se aude distorsionat

Tine cont ca stickul bluetooth si cutiuta gsm folosesc acelasi tip de casca si astfel sfaturile sunt aceleasi in acest caz. Daca sunetul in casca nu este clar si se aude distorsionat, urmareste cu atentie clipul video alaturat inainte de a ne contacta si trimite dispozitivul in Service/Garantie.

Daca se aude in exterior de la casca fara fire

Tine cont ca stickul bluetooth si cutiuta gsm folosesc acelasi tip de casca si astfel sfaturile sunt aceleasi in acest caz. Daca atunci cand testezi dispozitivul, se aude si in exteriorul urechii tale, te rugam sa urmaresti clipul video urmator!

Cu cat tineti dispozitivul bluetooth mai departe de casca(ureche) cu atat veti auzi mai  incet. Pune dispozitivul bluetooth cat mai aproape de ureche si niciodata nu mai jos de piept, deoarece dispozitivul bluetooth are microfon si cu cat e mai aproape de gura cel cu care comunicati va va auzi si intelege mult mai usor.

Daca in incaperea unde vreti sa folositi dispozitivul este galagie in primul rand se va auzi mai tare deoarece  dispozitivul bluetooth este aproape de casca din ureche si in al 2 lea rand puteti regla cat de tare sa se auda prin aplecarea capului spre dispozitivul bluetooth(se va auzi din ce in ce mai tare cu cat va veti apropia de dispozitivul bluetooth cu urechea in care aveti casca) sau indepartati capul de dispozitivul bluetooth pentru cazurile cand este cineva langa dv si vreti sa fiti sigur ca nu se va auzi in exterior.

Faceti mai multe probe regland volumul de la “+” pt mai tare respectiv “-” pt mai incet si puneti pe cineva sa stea langa dv si sa verifice daca se aude in exterior schimband in acelasi timp si locul si pozitia pe corp a dispozitivului bluetooth. Daca tineti dispozitivul bluetooth pe umar lasati volumul mai incet iar daca  tineti  in buzunar la piept dati la maxim.

Pentru a nu se auzi in exterior trebuie sa gasiti un echilibru intre pozitia dispozitivului bluetooth pe corp – volumul setat de dv la cutiuta – si pozitia capului dv fata de dispozitivul bluetooth dupa cum am descris mai sus.

Faptul ca puteti regla volumul fara a fi nevoie sa aveti acces la dispozitiv in timpul examenului prin inclinarea capului respectiv apropierea urechii in care se afla microcasca de dispozitivul bluetooth pentru un volum in ureche mai tare si respectiv indepartati urechea de dispozitivul bluetooth pentru un volum mai mic reprezinta un foarte mare avantaj deoarece in diferite situatii este nevoie de un volum mai mare iar in alte situatii un volum mic.

Pas 1 Incarca Stick-ul Bluetooth

Incarcarea se poate face cu orice tip de incarcator ce are cablu cu mufa MicroUSB. De regula puteti folosi orice incarcator de telefon mobil, mai putin de Iphone, dar si la orice USB de la Laptop, calculator PC de birou. Se poate incarca chiar si cu incarcatoarele Auto pt telefoane.

Dispozitivul vine incarcat foarte putin, doar pentru a face o proba. Tineti Bluetoothul la incarcat pana cand ledul rosu se va stinge .Cat timp lumina rosie e aprinsa inseamna ca incarcarea este in curs. Durata de incarcare poate varia in functie de cat de descarcata e bateria si poate ajunge undeva la maxim 3-4 ore, suficient pt o autonomie de aprox. 4-6 ore.

Astfel daca puneti la incarcat si dupa un timp foarte scurt se va stinge lumina rosie inseamna ca bateria era foarte putin descarcata si astfel procesul de incarcare completa a bateriei nu dureaza mult. Cu cat acumulatorul este mai descarcat cu atat durata de incarcare va fi mai mare(maxim 3..4 ore) Cand acumulatorul stickului este foarte descarcat ledul va lumina intermitent rosu.

Pas 2 Pune o Baterie 337 in casca

Bateria are 2 fete: pe o fata este complet neteda si are ceva scris pe ea iar pe cealalta are un cerculet pe margina. Tot timpul bateria va fi pusa in capac cu partea cu scrisul inspre capac iar cerculetul de pe margine inspre microcasca.

Modul Corect de introducere a Bateriei 337 in Microcasca

Microcasca Japoneza MC-2500 - casca de copiat

NU trageti de capac – capacul se desface prin invartire! Infiletati cu grija capacelul Microcastii. Daca imediat cum incepeti sa infiletati se blocheaza desfaceti si infiletati din nou. Infiletarea trebuie sa se desfasoare foarte usor, nu este necesar sa fortati. Cand puneti bateria in casca dupa ce ati fixat capacul este posibil sa ramana putin spatiu intre casca si capac(capacul nu se mai strange pana in capat) – acest lucru este normal!

Bateria microcastii va incepe sa se consume din momentul in care veti infileta capacelul, chiar daca dv nu veti folosi microcasca, de aceea este recomandat sa nu lasati bateria inauntru. Autonomia unei baterii este de aprox 3…4 ore de functionare. Bateria poate fi folosita de mai multe ori cu conditia sa nu o lasati in microcasca.

Microcasca se va introduce in ureche tot timpul cu partea ascutita inspre ureche. Se va impinge cu o penseta pana cand nu se va mai observa.Cand o veti scoate veti trage cu o penseta de acea antena micuta transparenta. Acea antena de pe casca nu are absolut nici un rol in functionarea microcastii si este pusa doar pentru a scoate casca din ureche. Unii clienti o scurteaza sau chiar o taie de tot pentru a se observa cat mai greu casca in ureche, dar atentie: nu veti mai avea de ce trage casca afara din ureche si astfel o veti scoate foarte foarte greu.

Casca are un zgomot de fundal(ca un fasait, un fosnet continuu) – acest lucru este normal, asta inseamna ca amplificarea microcastii functioneaza si casca este noua. Cu cat acest fasait de fundal este mai intens cu atat si vocea celui care va dicteaza va fi mai intensa. In timp intensitatea va scadea o data cu uzura microcastii pana cand nu se va mai auzi deloc – inseamna ca trebuie sa inlocuti casca!

Pas 3 Conectarea Sistemului BlueTooth la telefon

Sistemul trebuie resetat la prima utilizare. De pe butonul din mijloc resetati bluetoothul. Cand s-a aprins prima data ledul albastru, nu veti gasi Sticul pe telefon cand veti da cautare la Bluetooth. Acest lucru se intampla deoarece este special conceput sa ramana conectat cu ultimul telefon, dupa ce legatura s-a facut cu un telefon orice alt dispozitiv fie el telefon, laptop, scanner, etc, nu-l va putea gasi.

De aceea este necesar sa resetati dispozitivul cand vreti sa folositi stickul pe un alt telefon si acest lucru il faceti tinand apasat in plus cateva secunde dupa ce s-a aprins prima data ledul albastru si tineti in continuare apasat pana cand va incepe sa clipeasca albastru si rosu intermitent.

Daca doriti sa folositi acelasi telefon, nu mai este nevoie sa resetati legatura Bluetooth, veti tine apasat pe butonul de pornire pana cand se va aprinde prima data ledul albastru si veti lua imediat degetul de pe buton.

Intrati in meniul telefonului la setari – Bluetooth si dati cautare de noi dispozitive si va veti conecta la dispozitiv. In functie de model veti gasi B1 sau BT-001, etc. Veti accepta toate cerere de acordare acces pe care dispozitivul vi le solicita.

Pas 4 Ascunde dispozitivul Stick Bluetooth

Stickul se va pune in aceeasi parte a capului unde ati pus si casca. Acesta se va lipi pe umar langa clavicula cu leucoplast de la farmacie (nu cu scotchi pt ca in contact cu transpiratia acesta se desprinde) cu ledul inspre spate, gaura de la microfon in fata si acea antena micuta lipita de piele. Foarte bine merge pus si in gulerul la o camasa ceva mai inchisa la culoare. Se poate descoase gulerul si apoi introduce acolo si coase inapoi lasand o mica incizie pt a putea incarca Stickul sau se mai poate lipi cu SuperGlue ori picatura direct sub guler tinand cont de aceeasi regula: cu ledul inspre spate, gaura de la microfon in fata si acea antena micuta lipita pe stick in jos inspre piele.

La doamne si Domnisoare foarte bine merge prins cu leucoplast, banda izolatoare, elastic de bani sau de par, etc pe breteaua de la sutien.

In momentul in care veti fi apelat de cineva si apasati pe umar in zona unde aveti lipit stickul si telefonul va raspunde automat fara sa aveti acces la el. Daca sunteti intr-o convorbire si apasati pe umar telefonul va inchide apelul. Daca presati de 2 ori repede pe umar in zona unde aveti lipit Stickul pe acel buton, telefonul de unde este el va apela ultimul numar apelat de dv din lista.

Este compatibil cu absolut orice telefon care are Bluetooth inclusiv Iphone 4…6…10 etc. Telefonul puteti sa il aveti fie asupra dv fie lasat undeva maxim 5~10m de dv. intr-o poseta, mapa, bluza etc in cuier, la geam pe pervaz, pe catedra, etc dar recomandam sa fie asupra dv.

Ce nu trebuie facut

Neaparat sa va curatati foarte bine in ureche inainte de a introduce microcasca – o veti infunda cu ceara si se va auzi foarte incet iar in timp ceara va distruge circuitele interne.

  • Nu trageti de capac – capacul se desface prin invartire,
  • Nu va faceti probleme cu acel fasait de fundal, este normal, asta inseamna ca microcasca functioneaza, cand dispare, casca s-a defectat si trebuie schimbata
  • Nu folositi alte baterii decat cele 337
  • Neaparat sa va curatati foarte bine in ureche inainte de a introduce microcasca – o veti infunda cu ceara si se va auzi foarte incet iar in timp ceara va distruge circuitele interne.
  • Nu folositi alte baterii decat cele 337
  • Nu va faceti probleme cu acel fasait de fundal, este normal, asta inseamna ca microcasca functioneaza, cand dispare, casca s-a defectat si trebuie schimbata
  • Nu trageti de capac – capacul se desface prin invartire,

Daca nu auzi nimic

Verificati daca Stickul este conectat la telefon – la mai toate modelele apare un semn pe ecranul de lucru, iar la unele modele cum sunt Iphone in momentul cand sunteti in apel, dupa ce ce raspundeti, ori va raspunde,  selectati de pe ecran Bluetooth .

Neaparat dati volumul telefonului la maxim dupa ce va raspunde ori raspundeti dv – la majoritatea telefoanelor chiar daca inainte volulmul era dat la maxim dupa ce s-a facut legatura intre telefon si Stick volumul se comuta automat la jumate sau minim.

Verificati bateria microcastii si eventual inlocuiti-o

Faceti mai multe probe cu diferite pozitii ale stickului pe corp – veti observa ca in unele se aude mai bine iar in altele mai incet.

Daca se aude incet

 • Dati volumul telefonului la maxim dupa ce va raspunde ori raspundeti dv – la majoritatea telefoanelor chiar daca inainte volulmul era dat la maxim dupa ce s-a facut legatura intre telefon si Sistemul Bluetooth volumul se comuta automat la jumate sau minim.
 • NEAPARAT trebuie sa dai la maxim si volumul de pe butoanele de pe lateralul stickului(in cazul in care are butoane) chiar daca ai dat la maxim din telefon deoarece volumul din Bluetooth e separat de volumul telefonului. Dupa ce ai dat la maxim volumul din telefon, apasa de multe ori pe butonul de volum mai tare (in sus) continuand sa apesi de 5….10 ori si dup ace pe ecranul telefonului apare ca volumul este la maxim!
 • Pune stickul cat mai aproape de casca – de regula pe umar, in sau sub gulerul de la camasa chiar sub urechea unde ai pus casca in ureche.
 • Schimbati bateria Microcastii
 • puteti mari volumul prin apropierea urechii cu casca de stick.
 • Claritatea si cat de tare se aude in casca din ureche depinde de volumul setat de dv. din telefon – de pozitia stickului pe corp respectiv distanta dintre stick si casca. De aceea este recomandat sa faceti mai multe teste cu diferite nivele de volum(plecand de la maxim si coborand treptat cate o liniuta) pentru diferite pozitii ale stickului pe corp pana obtineti claritatea si intensitatea dorita

Daca se aude in exterior

 • Cu cat tineti Stickul mai departe de casca(ureche) cu atat veti auzi mai  incet. Montati Stickul cat mai aproape de ureche si niciodata nu mai jos de piept, deoarece Stickul are microfon si cu cat e mai aproape de gura cel cu care comunicati va va auzi si intelege mult mai usor.

  Daca in incaperea unde vreti sa folositi dispozitivul este galagie in primul rand se va auzi mai tare in casca deoarece dispozitivul este aproape de casca din ureche si in al 2 lea rand puteti regla cat de tare sa se auda prin aplecarea capului(apropierea urechii in care se afla casca) spre stick(se va auzi din ce in ce mai tare cu cat va veti apropia de stick cu urechea in care aveti casca) sau indepartati capul de stick pentru cazurile cand este cineva langa dv si vreti sa fiti sigur ca nu se va auzi in exterior.

  Este important sa montati stickul cat mai aproape de gura, acesta are in interior un microfon foarte sensibil dar care nu va poate citi pe buze si cu cat e mai aproape de gura cu atat va fi suficient sa soptiti mai incet-veti fi inteles de cel de acasa mai usor.     Luati o bluza de culoare inchisa si cat mai subtire pentru  ca sunetul sa ajunga la microfon mai usor.

  Faceti mai multe probe regland volumul de la “+” pt mai tare respectiv “-” pt mai incet si puneti pe cineva sa stea langa dv si sa verifice daca se aude in exterior schimband in acelasi timp si locul si pozitia pe corp a stickului. Daca tineti stickul pe umar lasati volumul mai incet iar daca il tineti  mai jos dati mai tare.

  Pentru a nu se auzi in exterior trebuie sa gasiti un echilibru intre pozitia stickului pe corp – volumul setat de dv la stick – si pozitia capului dv fata de stick dupa cum am descris mai sus.

  Faptul ca puteti regla volumul fara a fi nevoie sa aveti acces la telefon in timpul examenului prin inclinarea capului respectiv apropierea urechii in care se afla microcasca de stick pentru un volum in ureche mai tare si respectiv indepartati urechea de stick pentru un volum mai mic reprezinta un foarte mare avantaj deoarece in diferite situatii este nevoie de un volum mai mare iar in alte situatii un volum mic.

Daca auziti in ureche si pe altii din sala cum le dicteaza

Exista cazuri cand daca pe langa dv cineva foloseste un handsfree cu colier, din acela cu baterii de 9 v, sa auziti si ce-i dicteaza persoanei respective dar destul de incet….il auziti asa ca un ecou din departare. Cu cat cel care are acel dispozitiv e mai aproape de dv, il veti auzi mai tare. Este bine sa va feriti pe cat posibil de cei pe care ii stiti ca folosesc dispozitive clasice cu colier.

Daca se intampla sa mai auziti si pe altcineva procedati astfel: sticul sa fie pus cat mai aproape de casca, sub urechea in care aveti microcasca si va veti apleca capul inspre umar, sau ridicati umarul spre ureche, pana cand cel care va dicteaza dv. acopera cu mult pe cel care ii dicteaza celeilate persoane.

Acest lucru se datoreaza principiului de functionare al microcastii japoneze, trebuie sa stiti ca absolut toate modelele de microcasca tip casca japoneza cu baterie in interior(fie ele mc100….mc1600) se comporta la fel si asta nu inseamna ca microcasca dv este defecta. Acest neajuns este un compromis pe care trebuie sa il faceti in momentul ce ati luat hotararea sa folositi un sistem cu casca japoneza.

Activarea functiei de RASPUNS AUTOMAT la apel

Foarte multe telefoane au la setari – setari apeluri – functia de Raspuns Automat (Auto Answer)– pe care daca o activati, atunci cand veti fi apelat, in caz ca se va intrerupe apelul din oarecare motive, telefonul va raspunde automat dupa cateva secunde, fara sa fiti nevoiti sa mai faceti dv ceva.

ATENTIE: pe telefoanele cu Android functia este testata si functioneaza fara probleme doar cand aveti conectat sistemul bluetooth la telefon. Pe telefoane care nu sunt smart phone (fara sistem de operare) in functie de marca si model:

 • la unele functioneaza dar doar cand NU sunt setate pe Sillent(daca le setati pe sillent nu va mai raspunde automat – trebuie sa setati in profilul general, NU in sillent, ca sunet de apel o melodie fara nimic in ea si sa dezactivati vibratiile – astfel nu va vibra si melodia fiind fara sunet inregistrata nu se va auzi nimic in exterior, metoda este testata si functioneaza!) ,
 • la alte modele functia de raspuns automat este valabila doar cand conectati castile cu fir si nu este valabila si pentru casca bluetooth
 • la Iphone nu exista inca functia de Auto Answer

In functie de modelul si marca telefonului meniul difera si nu va putem spune exact cum sa activati aceasta functie. Trebuie sa o cautati, la Setari Apeluri o veti gasi sau la Accesorii – Set cu Casca.  Cautati pe YouTube sau pe GooGle pt telef. dv.

Aceasta optiune de raspuns automat este valabila doar daca telefonul dv. suporta aceasta functie. Cautati in meniu sau cautati pe net cum sa o activati.

error: Content is protected !!