Sisteme de Copiat

Un sistem de copiat complet este alcatuit din casca si dispozitivul pentru copiat. Doar cu casca nu ai ce face! Exista mai multe modele de sisteme de copiat la examene. In functie de cat de multe fire au si cat de compacte sunt, preturile lor difera. Cu cat un sistem pentru copiat are mai putine fire, sau chiar deloc si cu cat este mai mic ca dimensiuni, pretul este mai mare.

Cu cat sistemul are mai putine fire, este mai mic si nu depinde de a fi nevoit sa ai un telefon mobil la tine, sansele sa fii prins scad considerabil. Asta nu inseamna ca un sistem ieftin nu functioneaza bine sau nu este calitativ! Astfel in functie de exigenta examenului, poti alege un sistem mai ieftin sau mai scump.

In functie de tipul de casca pe care doresti sa il folosesti, sistemele de copiat se impart:

 • Sistem de copiat cu Casca Japoneza
 • Sisteme de Copiat cu casti Magnetice

Toate sistemele pentru copiat au si microfon. Deci cel de acasa poate auzi ce se intampla in sala de examen. Astfel ai putea, daca exigenta supraveghetorilor nu este mare, sa soptesti persoanei care te ajuta subiectele. Daca insa nu vrei sa risti sa fii prins, poti gasi aici si o camera video pentru copiat in nasture.

Sistemele cu casca japoneza pot functiona atat cu dispozitive cu colier cat si fara. Insa sistemele de copiat cu casti magnetice pot functiona doar cu dispozivive cu colier. Asta in ciuda faptului ca unii comercianti promoveaza sisteme fara colier cu casti magnetice.  In realitate castile magnetice folosite cu sisteme fara colier au un sunet de o intensitate foarte mica.

Sisteme de copiat cu Casca Japoneza

Sistemele pentru copiat cu casca japoneza sunt destul de utilizate. Asta datorita faptului ca sunt simplu de folosit si pot functiona foarte bine si fara sa ai fire pe corp. Unele modele nu necesita sa ai nici macar telefon mobil la tine. Deci sunt usor de folosit, insa trebuie sa ai putina grija sa nu lasi volumul la maxim la dispozitiv. Va trebui sa reglezi cu atentie volumul astfel incat sa nu se auda nimic in exterior.

Sisteme de copiat cu Colier si Casca Japoneza

Acest Sistem de copiat cu casca Japoneza este cel mai simplu dispozitiv pentru copiat la examene. Desi pretul este mai mic comparativ cu restul sistemelor, aceste casti de copiat la examene dau rezultate foarte bune.

Acest sistem este compus dintr-un handsfree care preia semnalul prin muja jack de 3,5mm de la telefonul mobil (prin conectorul de handsfre, casti, care il are orice telefon mobil) si il transforma in semnal wireless transmitandu-l la microcasca japoneza din ureche cu ajutorul Antenei colier.

Avantaje:

 • foarte simplu de folosit,
 • compatibil cu orice telefon mobil,
 • are microfon foarte performant,
 • Casca Japoneza toata de culoarea pielii.
Sistem de copiat cu Colier si Casca Japoneza

De la colier la ureche nu exista absolut nici un fel de fir! Conexiunea cu casca este: automata, wireless si invizibila oricarui detector!

Sistem de copiat format din casca japoneza, model MC-2500(modelul nou toata de culoarea pielii) + un colier ce se conecteaza la telefonul dumneavoastra (jack 3.5 mm) si care asigura transmiterea sunetului catre microcasca japoneza. Acest sistem are si un microfon sensibil la baza colierului, adica mai jos putin de gat(aproape de gura) si un buton de unde poti raspunde sau inchide apelul la nevoie. Se poate folosi si pentru Mp3 Playerc

Sisteme de copiat cu Bluetooth si Colier

Casca japoneza NU poate primi semnal direct de la telefon deoarece telefonul nu transmite semnal audio wireless ce poate fi receptionat de casca de copiat. Astfel Bluetooth-ul i-a vocea celui care iti sopteste de la telefon, o transforma in semnal compatibil cu microcasca si cu ajutorul antenei colier o transmite wireless catre casca de copiat.

sistem de copiat cu bluetooth si casca japoneza

Casca japoneza capteaza undele si le transmite in ureche. In acelasi timp Bluetooth-ul capteaza cu ajutorul microfonului sau intern toate sunetele invecinate si le trimite wireless la telefon. Telefonul le va trimite mai departe celui de acasa care asteapta subiectele.

Sistem alcatuit din:

 • un Bluetooth: cu rol de a prelua sunetul de la telefon,
 • un Colier: ce transforma vocea in semnal wireless pt microcasca,
 •  casca japoneza: receptioneaza undele wireless si le reda in ureche.

Sisteme de copiat cu Bluetooth - Stick Bluetooth

Stick Bluetooth cu Casca Japoneza este un sistem pe cat de simplu pe atat de eficient. Stick-ul se conecteaza prin bluetooth la telefonul tau(fara sa existe nici un fel de fir) si prin modificarile special facute transmite fara fire sunetul la casca toata de culoarea pielii din ureche.

Conexiunea intre Stick si telefon se face fara nici un fel de fir, astfel poti ascunde telefonul cu usurinta oriunde crezi ca e mai ok pentru tine si foarte important il poti lasa chiar si intr-o mapa, poseta, bluza si bluza in cuier. In cazurile in care nu tii telefonul la tine trebuie sa tii cont ca distanta intre telefon si stick nu trebuie sa depaseasca 10m.

Poti apela pe cel care iti dicteaza inainte sa intri in sala de examen, poti stabili o ora la care sa te sune si stickul va raspunde automat la apel fara sa fie nevoie sa apesi tu pe vreun buton sau te faci ca te scarpini si presezi in zona unde ai pus stick-ul de 2 ori si telefonul de unde este el va apela automat ultimul numar din lista de apeluri.

Noi recomandam totusi sa folosesti o marca si un model de telefon de dimensiuni cat mai mici si sa il ascunzi undeva la tine. Desigur sa nu uiti sa setezi profilul silentios si conexiunea bluetooth sa fie setata pe ascuns!

Sistem alcatuit din:

 • un Bluetooth: cu rol de a prelua sunetul de la telefon si de al trimite fara fire catre casca
 • casca japoneza: receptioneaza undele wireless si le reda in ureche.

Nu trebuie sa iti faci griji pentru conexiunea BlueTooth intre stick si telefon deoarece este cea mai greu de detectat. Bluetoothul emite un semnal digital de slaba intensitate care poate fi detectat foarte greu chiar si cu aparatura profesionala de laborator. In plus in meniul bluetooth al telefonului ai undeva sa setezi conexiunea bluetooth sa fie invizibila. Astfel oricine ar da cautare si ar scana frecventa nu va gasi absolut nimic.

Cutiuta GSM cu casca de copiat Japoneza

Cel mai performant sistem de copiat: Cutiuţa GSM cu cască japoneză MC-2500 pentru copiat la examene. Acest sistem este ideal pentru examenele importante şi exigente unde nu ai voie cu telefon mobil în sala de examen. Căşti de Copiat fără fire Profesionale!

Cutiuta gsm cu casca japoneza

Cutiuţă GSM este cel mai căutat şi bine vândut sistem pentru copiat cu casca fără fir de culoarea pielii. Folosind acest dispozitiv nu mai eşti nevoit să iei cu tine în sala de examen un telefon mobil.

Este cel mai folosit sistem pentru copiatul la examene, ce face parte din gama profesională. Acest sistem reprezintă apogeul sistemelor pentru copiat la examene.

Combina tehnologii avansate de transmitere a datelor, le criptează cu ajutorul unor protocoale foarte bine puse la punct făcându-le astfel aproape imposibil de detectat sau de bruiat.

Răspunde singură la apel în cazul întreruperii convorbirii! Are o autonomie de până la ~4 ore în convorbire. Are integrat un microfon foarte performant.

Calitatea sunetului este foarte bună iar sensibilitatea microfonului este foarte mare, până la 10m. O caracteristică foarte importantă pentru cutiuta GSM o reprezintă funcţia de răspuns automat, mai precis când cineva apelează numărul SIM-ului aflat în dispozitiv, acesta va răspunde în mod automat, fără să fiţi nevoit să apăsaţi vreun buton.

Toate aceste caracteristici fac din acest dispozitiv unul dintre cele mai bune sisteme de copiat garantând siguranţă 100%.

Sisteme de copiat cu Microvibratii

Sistemele pentru copiat cu microvibratii au marele avantaj ca poti lasa volumul la maxim, tu vei avea impresia ca te aude toata sala, insa in realitate supraveghetorul poate sta lipit cu urechea lui de urechea ta si nu va auzi absolut nimic.

Un alt mare avantaj il constituie faptul ca micro castile cu microvibratii sunt mult mai mici decat cele cu casca japoneza. Astfel chiar si daca stii ca sunt acolo si verifici cu mare atentie, este aproape imposibil sa le vezi.

Insa folosirea acestor tipuri de casti pentru copiat cu microvibratii necesita o pregatire mai minutioasa. Deci sunt putin mai greu de utilizat, comparativ cu cele cu casca japoneza de culoarea pielii.

Cutiuta GSM cu 3 Tipuri de Casti pentru Copiat

Cel mai complet sistem Audio de copiat cu casti fara fire! Nu ai nevoie de telefon Mobil. Pui o cartela, pornesti cutiuta si ori de cate ori apelezi numarul din interior, cutiuta va raspunde automat si va transmite sunetul in casca din ureche.In acelasi timp cel de acasa aude ce se intampla in sala deoarece cutiuta gsm are si microfon.

Cutiuta gsm cu casca de copiat

Cutiuta GSM

Este cel mai folosit sistem pentru copiatul la examene, ce face parte din gama profesionala. Reprezinta apogeul sistemelor pentru copiat la examene, combina tehnologii avansate de transmitere a datelor, le cripteaza cu ajutorul unor protocoale foarte bine puse la punct facandu-le astfel aproape imposibil de detectat sau de bruiat. Raspunde singura la apel in cazul intreruperii convorbirii, autonomie de pana la ~4 ore in convorbire si are integrat un microfon foarte performant.

Daca pana acum cele mai multe persoane care doreau sa folosesca un sistem de copiat cu casca aveau o mare problema in a alege casca cea mai potrivita, acum cu noul pachet de casti Ear Pro scapi de aceasta grija. Ai 17 casti, 3 tipuri in total! Ai toate tipurile de casti care exista! Le testezi si alegi modelul cu care te impaci mai bine.

Calitatea sunetului este foarte buna iar sensibilitatea microfonului este foarte mare, pana la 10m. O caracteristica foarte importanta a acestui dispozitiv reprezinta functia de raspuns automat, mai precis cand cineva apeleaza numarul SIM-ului aflat in dispozitiv, acesta va raspunde in mod automat, fara sa fiti nevoit sa apasati vreun buton. Toate aceste caracteristici fac din acest dispozitiv unul dintre cele mai bune sisteme de copiat garantand siguranta 100%.

Sistem de copiat alcatuit din:

 • Cutiuta GSM: este un micro telefon special ce face direct legatura intre cel de acasa care iti sopteste si casca din ureche
 • Contine 3 tipuri de casti – testezi si folosesti modelul care te avantajeaza pe tine.

Principiul de functionare:

In Cutiuta GSM se introduce o cartela SIM obisnuita cu numar. Cand se apeleaza de pe orice telefon (fie el si fix) numarul cartelei SIM din interior, Cutiuta GSM va raspunde automat si va incepe sa transmita la casca din ureche ce va vorbeste cel care va apelat.

In acelasi timp Cutiuta GSM are si un microfon foarte sensibil care capteaza si cele mai slabe sunete, deci cel de acasa aude ce se intampla in sala de examen(ii poti sopti subiectele). Daca examenul este foarte exigent si nu poti sopti subiectele atunci ai nevoie de o camera video de copiat ce trimite LIVE imagini cu subiectele.

Colier special mai subtire

Spre deosebire de sistemele clasice Chinezesti, cutiutele noastre GSM au colierul mult mai subtire, mai flexibil si mai larg incat sa nu vina pe baza gatului. Astfel sansele sa iasa in relief si sa se vada prin haine sunt minime. Alaturat se poate vedea diferenta.

casca copiat cu colier subtire

Pana la urma din tot raul trebuie sa alegi raul cel mai mic. Insa, din pacate, multi vanzatori nu sunt transparenti si prezinta doar avantajele sistemelor. Aici am prezentat atat avantajele cat si dezavantajele, fiecare alegand: risca sa se auda in exterior sau sa aiba un colier care il poate gasi doar la un eventual amanuntit control corporal.

Colierul din jurul gatului

Daca doresti sa folosesti Microcasca Japoneza NU este nevoie sa pui  colierul in jurul gatului. Il poti strange si lipi cu banda in jurul cutiutei. Astfel poti lasa cutiuta la 50-70 cm maxim de casca. Insa folosind casca japoneza trebuie sa ai mare grija la cum reglezi volumul pentru a nu se auzi in exterior.

Pentru a putea folosi o casca cu microvibratii este necesar ca dispozitivul tau (cutiuta gsm, bluetooth, etc) sa aibe un colier ce trebuie pus in jurul gatului. O parte din utilizatori insa nu vor sa aibe acest colier considerandul in mod fals un dezavantaj.

In realitate nu este chiar un asa mare dezavantaj intrucat colierul este subtire, e mult mai larg si nu vine pe baza gatului. Nu se poate vedea nimic suspicios in exterior decat daca te imbraci cu un tricou mulat pe corp. Altfel doar daca te dezbraca il poate vedea.

Dispozitiv special ce usureaza introducere casti microvibratii

Castile cu microvibratii sunt destul de mici. Foarte multi dintre utilizatori pierdeau usor castile la momentul cand le introduceau in ureche, intrucat nu nimereau din prima gaura la ureche, sau castile nu ajungeau in canalul auditiv si cand indreptau capul acestea cadeau. Fiind mici nu le mai puteai gasi. Acesta este si motivul pentru care se ofereau mai multe casti de rezerva – se pierdeau usor.

Insa cu acest dispozitiv simplu, casca va ajunge direct pe canalul auditiv mult mai usor si mai rapid. In plus nu mai risti sa scapi castile pe jos.

Cum se foloseste?

Desi aparent inutil, in realitate estre extrem de eficient! Se introduce in interiorul tubului casca ce urmeaza sa o pui in ureche dupa care se pune tubul cu deschizatura in ureche si se intoarce. Avantajul este ca acest tub vine exact pe canalul urechii si nu te vei mai chinui sa nimeresti gaura urechii, scapand castile pe jos.

Betisor special cu cap magnetic

In peste 95% din cazuri castile ies destul de usor din ureche. Daca insa castile cu microvibratii nu vor sa iasa cu acel magnet oval, poti folosi aceasta mica tija cu cap magnetic iar castile vor iesi cu siguranta din ureche.

Acest betisor cu cap magnetic este foarte util pentru cazurile cand casca cu microvibratii ramane blocata in ureche. Castile se pot extrage fie cu acest betisor special, fie cu magnetul oval.

Magnet Negru Oval pentru asezare/extragere casti microvibratii

Magnetul negru oval se poate folosi atat pentru asezarea castii pe timpan cat mai bine cat si pentru extragerea castii din ureche. Castile sunt puternic magnetice. Astfel atunci cand vei introduce putin varful magnetului oval in ureche si vei invarti putin, castile vor fi atrase si vor iesi din ureche pe acest magnet oval.

Magnet oval extragere asezare casca

Atentie insa, castile sunt mici si usoare si trebuie sa te cureti sa nu ai ceara inainte de a le introduce in ureche. Ceara este cleioasa si castile se vor lipi si vor iesi mai greu.

Pozitionarea corecta a castii

Astfel daca dupa ce ai pus casca in ureche sunetul nu este satisfacator, cu acest magnet faci miscari scurte in spatele urechii iar casca fiind magnetica isi va schimba pozitia in ureche. Vei auzi mai bine sau mai rau. Vei insista pana cand obtii sunetul dorit. Asta se poate intampla deoarece casca nu ajunge in ureche mereu in pozitia care se aude cel mai bine.

error: Content is protected !!